fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Samenwerking motorenfabrikant Deutz en Daimler Truck

De fabriek van motorenfabrikant Deutz. De Duitse motorenfabrikant gaat samenwerken met Daimler Truck. Deutz hoopt hiermee nieuwe klantengroepen aan te boren. - Foto: Annelies Bakker

Motorenfabrikant Deutz gaat samenwerken met Daimler Truck op het gebied van motoren voor grote landbouwmachines.

De Duitse motorenfabrikant Deutz AG heeft een uitgebreide samenwerking met Daimler Truck AG gepresenteerd. De transacties omvatten motoren voor middelzware toepassingen (Daimler Truck MDEG-serie) die geschikt zijn voor gebruik in bouwmachines, en motoren voor grote landbouwmachines (Daimler Truck HDEP-serie).

Belang Daimler Truck in Deutz is 4,19%

Daimler Truck heeft een belang van 4,19% in het aandelenkapitaal van Deutz. In ruil daarvoor betaalt Deutz voor de toegang tot de verbrandingsmotoren van Daimler Truck.

Een reden voor deze samenwerking is dat Daimler Truck als gevolg van zijn e-mobiliteitsstrategie geen middelen meer heeft om te investeren in de verdere ontwikkeling van middelzware Euro 7-motoren.

Motorenfabrikant Deutz hoopt met de samenwerking toegang te krijgen tot nieuwe klantengroepen. De mededingingsautoriteiten hebben inmiddels goedkeuring gegeven voor de samenwerking.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin