fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Samenwerking motorenfabrikant Deutz en Daimler Truck

De fabriek van motorenfabrikant Deutz. De Duitse motorenfabrikant gaat samenwerken met Daimler Truck. Deutz hoopt hiermee nieuwe klantengroepen aan te boren. - Foto: Annelies Bakker

Motorenfabrikant Deutz gaat samenwerken met Daimler Truck op het gebied van motoren voor grote landbouwmachines.

De Duitse motorenfabrikant Deutz AG heeft een uitgebreide samenwerking met Daimler Truck AG gepresenteerd. De transacties omvatten motoren voor middelzware toepassingen (Daimler Truck MDEG-serie) die geschikt zijn voor gebruik in bouwmachines, en motoren voor grote landbouwmachines (Daimler Truck HDEP-serie).

Belang Daimler Truck in Deutz is 4,19%

Daimler Truck heeft een belang van 4,19% in het aandelenkapitaal van Deutz. In ruil daarvoor betaalt Deutz voor de toegang tot de verbrandingsmotoren van Daimler Truck.

Een reden voor deze samenwerking is dat Daimler Truck als gevolg van zijn e-mobiliteitsstrategie geen middelen meer heeft om te investeren in de verdere ontwikkeling van middelzware Euro 7-motoren.

Motorenfabrikant Deutz hoopt met de samenwerking toegang te krijgen tot nieuwe klantengroepen. De mededingingsautoriteiten hebben inmiddels goedkeuring gegeven voor de samenwerking.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin