fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere voorop in Nederlandse trekkerverkoop

In de eerste tien maanden van 2022 heeft machinefabrikant John Deere de meeste trekkers verkocht: 544 stuks. - Foto: Mark Pasveer

Brancheorganisatie Fedecom heeft nieuwe verkoopcijfers van trekkers bekendgemaakt. Tot en met oktober zijn in Nederland 1.995 nieuwe trekkers verkocht. Dat is minder dan gemiddeld. Wie kijkt naar de cijfers per merk (2022), ziet dat trekkerfabrikant John Deere voorop gaat.

Tot en met oktober zijn er dit jaar 1.995 nieuwe trekkers en smalspoortrekkers verkocht in Nederland. Dat blijkt uit de trekkerverkoopcijfers die brancheorganisatie Fedecom publiceert. Daarmee blijft de verkoop achter op voorgaande jaren. In de afgelopen vijf jaar werden in de eerste tien maanden gemiddeld 2.085 trekkers verkocht.

John Deere voorop in 2022

Vanwege de mededingingswet worden de verkoopaantallen per merk met een jaar vertraging gepubliceerd. In de eerste tien maanden van 2022 verkocht John Deere de meeste trekkers: 544 stuks. Daarna volgens Fendt (357), New Holland (332) en Case IH (189).

Vergelijk je deze verkoopaantallen met de gemiddelde verkoopaantallen van die merken over de laatste vijf jaar, dan kun je concluderen dat alleen Fendt, Claas en Steyr iets voorlopen op hun eigen gemiddelde.

Markt compacttrekkers blijft stabiel

De aantallen compacttrekkers worden apart geregistreerd. In de eerste tien maanden van 2023 zijn 669 compacttrekkers verkocht. Dat aantal is iets lager dan de laatste twee jaren, maar alsnog fors hoger dan het gemiddelde sinds 2007.

Ook in dit segment worden de aantallen per trekkermerk met een jaar vertraging gepubliceerd. In de eerste tien maanden van 2022 gaat Iseki ruim aan kop met 231 verkochte trekkers, gevolgd door New Holland (132), John Deere (117) en Kioti (110).

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Mechanisatiebranche in zeer zwaar weer

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerverkoop in India bereikt recordhoogte

​In 2023 zijn in India in totaal 915.474 nieuwe trekkers verkocht. Dat is een record. Mahindra is marktleider op de Indiase...
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Afbeelding artikel

Fendt in 2023 marktleider in Duitse trekkerverkoop

In het vermogenssegment boven 50 pk heeft de Duitse machinefabrikant Fendt ruim 25% van alle trekkers verkocht in 2023.
Beheer
WP Admin