fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Automatisch sturen op kopakker met TurnPath van Ag Leader

Automatisch sturen zonder handen op de kopakker is mogelijk met stuurautomaat TurnPath van de Amerikaanse fabrikant Ag Leader. - Foto's: Ag Leader

De Amerikaanse fabrikant in precisielandbouw Ag Leader zet stuurautomaat TurnPath in de markt. TurnPath maakt automatisch sturen op de kopakker mogelijk.

Stuurautomaat TurnPath van Ag Leader gebruikt bij het draaien op de kopakker de in het bedieningsscherm vastgelegde perceelsgrens. Hierdoor blijft de trekker doorrijden aan het einde van de werkgang en draait de machine automatisch een bocht op de kopakker.

Volgens importeur Homburg-Holland zorgt deze functionaliteit voor meer bedieningsgemak voor de trekkerchauffeur. De chauffeur heeft slechts een controlerende functie, aldus Ag Leader. De fabrikant heeft stuurtautomaat TurnPath wereldwijd uitgebreid getest in verschillende teelten.

TurnPath werkt met de bedieningsschermen InCommand 800 (incl. 800 G) en 1200 en is beschikbaar voor stuursystemen SteerCommand Z2 en SteadySteer.

TurnPath werkt met de bedieningsschermen InCommand 800 (incl. 800 G) en 1200 en is beschikbaar voor stuursystemen SteerCommand Z2 en SteadySteer.

TurnPath in combinatie met Ag Leader-stuursystemen

Stuurautomaat TurnPath werkt met bedieningsschermen InCommand 800 (incl. 800 G) en 1200 bedieningsschermen en is beschikbaar in combinatie met Ag Leader-stuursystemen SteerCommand Z2 en SteadySteer.

Vanaf 2024 kun je TurnPath zeven dagen proberen. Vraag een gratis demo aan bij TurnPath-importeur Homburg-Holland. TurnPath is te koop voor €1.198.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Keus genoeg om te sturen ‘zonder handen’

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische akkerbouwer in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Zo werkt je gps-systeem streeploos: 8 tips

Controlepunten nalopen zorgt dat een gps-systeem doet waarvoor het is bedoeld: nauwkeurig werken. TREKKER geeft je 8 tips.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Beheer
WP Admin