fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven

Manitou heeft een belang genomen in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven: Come en Metal Work. - Foto: Mark Pasveer

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven. Het gaat om Come S.R.L., een bedrijf gespecialiseerd in mechanisch gelaste onderdelen, en Metal Work S.R.L., een bedrijf met als specialisatie lasersnijden.

Het Franse Manitou Group, in de landbouw bekend als verreiker-, schranklader-, en knikladerfabrikant, heeft geïnvesteerd in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven. Manitou nam 75% van de aandelen van Come S.R.L. over en 75% van Metal Work S.R.L. Eerstgenoemde is gespecialiseerd in de fabricage van mechanisch gelaste onderdelen, de tweede in lasersnijden.

Italiaanse Manitou-fabriek

In beide gevallen gaat het om bedrijven die al componenten leveren aan de Manitou-fabriek in het Italiaanse Castelfranco. Daar bouwt Manitou de roterende en zware verreikers. Beide bedrijven blijven ook producten leveren aan hun niet-landbouw gerelateerde klanten.

Come heeft een jaaromzet van € 46 miljoen. Er werken 280 medewerkers. Metal Work heeft 70 werknemers en een jaaromzet van € 31 miljoen.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Manitou neemt meerderheidsbelang in easyLi

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin