fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven

Manitou heeft een belang genomen in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven: Come en Metal Work. - Foto: Mark Pasveer

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven. Het gaat om Come S.R.L., een bedrijf gespecialiseerd in mechanisch gelaste onderdelen, en Metal Work S.R.L., een bedrijf met als specialisatie lasersnijden.

Het Franse Manitou Group, in de landbouw bekend als verreiker-, schranklader-, en knikladerfabrikant, heeft geïnvesteerd in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven. Manitou nam 75% van de aandelen van Come S.R.L. over en 75% van Metal Work S.R.L. Eerstgenoemde is gespecialiseerd in de fabricage van mechanisch gelaste onderdelen, de tweede in lasersnijden.

Italiaanse Manitou-fabriek

In beide gevallen gaat het om bedrijven die al componenten leveren aan de Manitou-fabriek in het Italiaanse Castelfranco. Daar bouwt Manitou de roterende en zware verreikers. Beide bedrijven blijven ook producten leveren aan hun niet-landbouw gerelateerde klanten.

Come heeft een jaaromzet van € 46 miljoen. Er werken 280 medewerkers. Metal Work heeft 70 werknemers en een jaaromzet van € 31 miljoen.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Manitou neemt meerderheidsbelang in easyLi

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Eerste Einböck-machines verlaten nieuwe fabriek

De nieuwe fabriek van machinefabrikant Einböck in Dorf an der Pram is klaar. Inmiddels hebben de eerste machines de nieuwe fabriek...
Afbeelding artikel

Carla de Wit financieel directeur GroeNoord

Carla de Wit is per 1 februari gestart als CFO bij GroeNoord. Voorheen bekleedde zij diverse financiële rollen bij technische bedrijven.
Afbeelding artikel

Argo France nieuwe importeur McCormick en Landini in België

Argo France, de Franse tak van Argo Tractors, gaat de trekkers van Landini en McCormick verkopen in België. Daarvoor is Argo...
Beheer
WP Admin