fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere overtreft eigen winstverwachtingen

John Deere overtreft met de jaarcijfers zijn eigen vooruitzichten en komt met een hogere winst dan verwacht. De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines verkocht wel minder en verwacht minder verkopen in 2024. - Foto: Mark Pasveer

John Deere overtreft met de jaarcijfers zijn eigen vooruitzichten en komt met een hogere winst dan verwacht. De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines verkocht wel producten en verwacht minder verkopen in 2024.

John Deere verdiende in het vierde kwartaal van zijn net afgesloten boekjaar netto $ 2,37 miljard tegenover $ 2,25 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit is het resultaat van prijsverhogingen en een goed afgestemd productaanbod.

De winst over het hele afgelopen boekjaar kwam met $ 10,17 miljard hoger uit dan de $ 7,13 miljard winst in 2022. De fabrikant van landbouwmachines is elk kwartaal in 2023 erg voorzichtig geweest met zijn winstverwachtingen. John Deere begon in het eerste kwartaal met een winstverwachting van tussen $ 8,0 miljard en $ 8,5 miljard en zat in het derde kwartaal nog op maximaal $ 10 miljard.

Onzeker investeringsklimaat

De daling van de kwartaalomzet naar $ 15,41 miljard ten opzichte van $ 15,54 miljard vorig jaar was minder dan verwacht. Ten opzichte van 2022 steeg de omzet in 2023 met 16% naar $ 61,25 miljard

John Deere verwacht dat de vraag naar trekkers sterk terugloopt in 2024 naar $ 7,75 miljard tot $ 8,25 miljard. De oorlog in Oekraïne en de onrust in het Midden-Oosten zorgen voor een onzeker investeringsklimaat.

Auteur: Isolde van Leeuwen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Geveerde rupsen voor Case IH Quadtrac

Case IH presenteert voor seizoen 2025 een geveerd rupsonderstel op de Quadtrac-rupstrekkers: het Heavy-Duty Suspension (HDS)-systeem.
Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Beheer
WP Admin