fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zocon bouwt 15 meter brede precisiewiedeg

Machinefabrikant Zocon heeft in samenwerking met LMB Geertsema een 15 m brede precisiewiedeg gebouwd. Door de verschillende instelmogelijkheden, de zeven tandrijen en de gelijkmatige druk op de tanden is de wiedeg in alle stadia van onkruiddruk te gebruiken. - Afbeeldingen: Zocon

Machinefabrikant Zocon in Joure (Fr.) heeft een 15 meter brede precisiewiedeg gebouwd met een tandafstand van 2,2 centimeter. Het doel van deze precisiewiedeg is om al in vroeg stadium onkruid in kwetsbaar gewas aan te pakken.

Zocon heeft de precisiewiedeg in samenwerking met LMB Geertsema uit Munnekezijl ontwikkeld. De wiedeg is leverbaar in werkbreedtes van 3, 9, 12 en 15 meter.

Gelijkmatige druk op tanden

De druk op de 7 mm lange tanden wordt hydraulisch ingesteld door het subframe met rvs platen te verstellen. Deze bevinden zich onder het hoofdframe.

Het rvs subframe zorgt voor een gelijkmatige druk op de tanden bij iedere werkhoogte. Deze kan variëren van 100 gram tot 5 kilo. Om te zorgen voor zoveel mogelijk tanden (in totaal 683 mm bij een 15 m brede wiedeg) heeft de Zocon-precisiewiedeg zeven tandrijen tanden.

Tandhoek 130 graden

De precisiewiedeg heeft volgens Zocon een hoge bodemvrijheid. Je kunt de tanden in een tandhoek van 130 graden instellen. Het zware frame zorgt ervoor dat de wiedeg stabiel over het veld loopt. Dit komt de nauwkeurigheid ten goede, aldus Zocon.

Lees verder onder de afbeelding

De Zocon-precisiewiedeg is hydraulisch opklapbaar.

De Zocon-precisiewiedeg is hydraulisch opklapbaar.

Ook als korstenbreker inzetbaar

Door de verschillende instelmogelijkheden kan de wiedeg zowel slepend als stekend worden gezet. Hierdoor is de machine in vrijwel alle gewassen en in alle onkruiddrukstadia te gebruiken. De precisiewiedeg is geschikt voor zand- en kleigronden en is ook als korstenbreker in te zetten.

Begin 2024 leverbaar vanaf €11.500

Zocon meldt dat de precisiewiedeg vanaf begin 2024 leverbaar is. De vraagprijs (zonder opties) is als volgt:

  • precisiewiedeg 3 meter (2990 mm)                 € 11.500
  • precisiewiedeg 9 meter (9150 mm)                  € 21.500
  • precisiewiedeg 12 meter (12150 mm)             € 27.500
  • precisiewiedeg 15 meter (15120 mm)             € 32.000

De fabrikant toont de 15 meter brede precisiewiedeg voor het eerst op vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zocon Greenkeeper getest: effectieve agressieve graslandbeluchter

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Schoffels en demo's op DLG Feldtage

Mechanische onkruidbestrijding was een van de grote onderwerpen op de demo’s van de DLG Feldtage van 11 tot 13 juni in...
Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Beheer
WP Admin