fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Record-aanhangwagens met hydraulisch balenklemsysteem

Record Trailers komt met een hefmast op het hydraulische balenklemsysteem. Daarmee zijn ook afwijkende ladingen goed te zekeren, aldus de fabrikant. - Foto's: Record Trailers

De Belgische machinefabrikant Record Trailers breidt het optiepakket rondom zijn FR- en PLW-aanhangwagens uit met een balenklemsysteem met hefmast. Daarmee is het klemsysteem traploos in hoogte te verstellen.

Record Trailers is bekend van zijn aangedreven silagewagens, hooglossers en mesttanken. De fabrikant bouwt ook aanhangwagens voor balentransport. Voor het zekeren van de balen kon je tot voor kort al een hydraulisch klemsysteem krijgen.

Nu komt Record met een nieuw balenklemsysteem, waarbij je de hekken hydraulisch omhoog en omlaag kunt bewegen om afwijkende vrachten te kunnen zekeren. Denk daarbij aan ladingen waarbij de wagen niet helemaal vol staat, of aan verschillende baalafmetingen. Ook is het mogelijk kuubskisten te zekeren met dit hydraulische systeem.

Lees verder onder de foto

Een dubbelwerkende cilinder aan de voor- en achterzijde van de wagen duwt het balenklemsysteem omhoog of omlaag.

Een dubbelwerkende cilinder aan de voor- en achterzijde van de wagen duwt het balenklemsysteem omhoog of omlaag.

Balenklemsysteem voor Record FR- en PLW-aanhangwagens

Binnen het aanbod Record-balenwagens kun je kiezen uit de halfgedragen FR-wagens en de getrokken PLW-wagen met een vaste dolly. Beide types zijn uit te rusten met het nieuwe zekeringssysteem.

De grootste Record PLW 10/3-aanhangwagen met een laadvloer van 10 meter en drie assen is verkrijgbaar vanaf bruto € 30.650. Het standaard hydraulisch klemsysteem zonder hefmast heeft een meerprijs van € 16.600. Kies je daarbij voor de nieuwe hefmast-optie, tel er dan nog € 6.700 bij op. Vanwege de benodigde zwaardere constructie is het balenklemsysteem niet op bestaande wagens te bouwen. De eerste wagens zijn inmiddels uitgeleverd aan klanten.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Veldhuizen wagenbouw toont zware tandemaanhangwagen

Veldhuizen Wagenbouw heeft de range tandemaanhangwagens uitgebreid met een zware 19-tons versie voor het zwaardere werk. Hiermee kunnen machines tot circa...
Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Beheer
WP Admin