Terug naar nieuwsoverzicht

Record Trailers introduceert transporttank Evo-Trans V 25000

Record Trailers heeft een gestandaardiseerde tank ontwikkeld. Dat wil zeggen dat iedere Evo-Trans V 25000 de (flens)aansluitingen op dezelfde plek heeft. - Foto’s: Record Trailers

De Belgische fabrikant Record Trailers uit Maldegem heeft een nieuwe transporttank ontwikkeld: de Evo-Trans V 25000.

De nieuwe transporttank Evo-Trans V 25000 is een drieasser met 25 kuub inhoud. De grootste wijziging ten opzichte van de transporttanks die Record Trailers al eerder bouwde, is dat de tank gestandaardiseerd is.

Standaard transporttank Evo-Trans V 25000

Dat wil zeggen dat Record Trailers niet meer per order een nieuwe transporttank ontwerpt met op de gewenste plaatsen een (flens)aansluiting, maar een standaard transporttank met (flens)aansluitingen op dezelfde plekken. Afhankelijk van welke opties de koper kiest, worden die aansluitingen op de transporttank Evo-Trans V 25000 daadwerkelijk gebruikt. Denk hierbij dan aan een zuigarm of een bovenvultrechter aan de bovenkant.

Deze werkwijze drukt de ontwikkelingskosten en zorgt ervoor dat Record Trailers deze tanks op voorraad kan bouwen. Dat verkort de levertijd met ongeveer drie maanden.

Meelopende stuuras

Transporttank Evo-Trans V 25000 is voorzien van een Jurop PNR 155-vaccuümpomp die op de dissel is gemonteerd. Het onderstel is voorzien van drie assen met hydraulische paraboolvering en een meelopend gestuurde, achterste as. Optioneel kun je er een tweede meelopend gestuurde as bij bestellen of kiezen voor twee gedwongen stuurassen. Een bemester aankoppelen is niet mogelijk.

Tekst gaat verder onder de foto

Het onderstel is voorzien van hydraulische paraboolveren en standaard één meelopende gestuurde as. Optioneel heeft de tank twee meelopend gestuurde assen of twee gedwongen stuurassen.

Het onderstel is voorzien van hydraulische paraboolveren en standaard één meelopende gestuurde as. Optioneel heeft de tank twee meelopend gestuurde assen of twee gedwongen stuurassen.

Tot 70 graden product laden

De tank kan worden gebruikt voor mest, digestaat of water. Je kunt product laden tot een temperatuur van 70 graden – niet alleen de tank kan hiertegen, maar ook de kijkglazen en randzaken. Dat maakt het mogelijk om ook restproduct uit een warme biogasinstallatie te laden.

Optioneel levert Record Trailers de transporttank met een zuigarm die voorop is gemonteerd. Daarmee kun je normalerwijs aan de rechterkant laden. Wie een uurtje sleutelt, kan hem zo omdraaien dat je de linkerkant kunt laden. Een turbovuller is eveneens optie. Deze is aan de zijkant van de tank te monteren of direct aan de zuigarm. Er is keus uit een 8 of 12 inch bovenvultrechter, hydraulische losarm en Isobus-bediening.

Tekst gaat verder onder de foto

De tank wordt optioneel voorzien van een hydraulische losarm en bovenvultrechter.

De tank wordt optioneel voorzien van een hydraulische losarm en bovenvultrechter.

Drie maanden levertijd

Reken op een brutoprijs van € 120.000 voor een Evo-Trans V 25000 zoals op de foto. Dat is dus met een zuigarm en bovenvultrechter. De levertijd is ongeveer drie maanden.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar een gebruikte transporttank? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Carré bouwt Salteo-fronttank voor zaaigoed en kunstmest

De Franse machinefabrikant Carré brengt een nieuwe fronttank op de markt: de Salteo.
Afbeelding artikel

Van Laar Techniek start met import van Ierse mesttanks

Van Laar Techniek levert naast 'Grazer'-wagens nu ook mesttanks van het Ierse machinemerk Grass Technology.
Afbeelding artikel

Zo werkt motorpompunit Schouten Gigant G400-15

Begin 2022 introduceerde Schouten Machines zijn motorpompunit Gigant G400-15. Het chassis zit vol slimme oplossingen. Een impressie.
Beheer
WP Admin