fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Record Trailers introduceert transporttank Evo-Trans V 25000

Record Trailers heeft een gestandaardiseerde tank ontwikkeld. Dat wil zeggen dat iedere Evo-Trans V 25000 de (flens)aansluitingen op dezelfde plek heeft. - Foto’s: Record Trailers

De Belgische fabrikant Record Trailers uit Maldegem heeft een nieuwe transporttank ontwikkeld: de Evo-Trans V 25000.

De nieuwe transporttank Evo-Trans V 25000 is een drieasser met 25 kuub inhoud. De grootste wijziging ten opzichte van de transporttanks die Record Trailers al eerder bouwde, is dat de tank gestandaardiseerd is.

Standaard transporttank Evo-Trans V 25000

Dat wil zeggen dat Record Trailers niet meer per order een nieuwe transporttank ontwerpt met op de gewenste plaatsen een (flens)aansluiting, maar een standaard transporttank met (flens)aansluitingen op dezelfde plekken. Afhankelijk van welke opties de koper kiest, worden die aansluitingen op de transporttank Evo-Trans V 25000 daadwerkelijk gebruikt. Denk hierbij dan aan een zuigarm of een bovenvultrechter aan de bovenkant.

Deze werkwijze drukt de ontwikkelingskosten en zorgt ervoor dat Record Trailers deze tanks op voorraad kan bouwen. Dat verkort de levertijd met ongeveer drie maanden.

Meelopende stuuras

Transporttank Evo-Trans V 25000 is voorzien van een Jurop PNR 155-vaccuümpomp die op de dissel is gemonteerd. Het onderstel is voorzien van drie assen met hydraulische paraboolvering en een meelopend gestuurde, achterste as. Optioneel kun je er een tweede meelopend gestuurde as bij bestellen of kiezen voor twee gedwongen stuurassen. Een bemester aankoppelen is niet mogelijk.

Tekst gaat verder onder de foto

Het onderstel is voorzien van hydraulische paraboolveren en standaard één meelopende gestuurde as. Optioneel heeft de tank twee meelopend gestuurde assen of twee gedwongen stuurassen.

Het onderstel is voorzien van hydraulische paraboolveren en standaard één meelopende gestuurde as. Optioneel heeft de tank twee meelopend gestuurde assen of twee gedwongen stuurassen.

Tot 70 graden product laden

De tank kan worden gebruikt voor mest, digestaat of water. Je kunt product laden tot een temperatuur van 70 graden – niet alleen de tank kan hiertegen, maar ook de kijkglazen en randzaken. Dat maakt het mogelijk om ook restproduct uit een warme biogasinstallatie te laden.

Optioneel levert Record Trailers de transporttank met een zuigarm die voorop is gemonteerd. Daarmee kun je normalerwijs aan de rechterkant laden. Wie een uurtje sleutelt, kan hem zo omdraaien dat je de linkerkant kunt laden. Een turbovuller is eveneens optie. Deze is aan de zijkant van de tank te monteren of direct aan de zuigarm. Er is keus uit een 8 of 12 inch bovenvultrechter, hydraulische losarm en Isobus-bediening.

Tekst gaat verder onder de foto

De tank wordt optioneel voorzien van een hydraulische losarm en bovenvultrechter.

De tank wordt optioneel voorzien van een hydraulische losarm en bovenvultrechter.

Drie maanden levertijd

Reken op een brutoprijs van € 120.000 voor een Evo-Trans V 25000 zoals op de foto. Dat is dus met een zuigarm en bovenvultrechter. De levertijd is ongeveer drie maanden.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar een gebruikte transporttank? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Vervaet Hydro Trike XL op rupsen

In de videoserie Akkergiganten zie je deze keer een Vervaet Hydro Trike XL-mestzelfrijder op rupsen. Een indrukwekkende verschijning!
Beheer
WP Admin