fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Uitgelekt: 780 pk sterke Case IH Quadtrac 715 komt er aan

Een officiële foto van de nieuwe Quadtrac 715 stond heel even op de website van de fabrikant. - Foto: website Case IH

Tot nu toe konden we alleen speculeren over de komst van een nieuwe Quadtrac. Eerder signaleerden we al prototypefoto’s van een nieuw uiterlijk. Onlangs maakte Case IH een foutje. Er verscheen per ongeluk productinformatie op de website van Case IH.

De Amerikaanse trekkerfabrikant Case IH is een bekende speler binnen de kniktrekkers. Voor 2024 presenteert de fabrikant het topmodel Quadtrac 645 met maximaal 699 pk. De laatste maanden circuleerden er prototypefoto’s van een nieuw en vooral groter model.

Foto verschijnt op Case IH-website

Op de website van Case IH verscheen onlangs productinformatie over het nieuwe topmodel van Case IH: de Quadtrac 715. Nieuwssite AgrarHeute meldt dat op de Case IH-website informatie staat over een maximaal motorvermogen van 778 pk.

Een telefoontje naar Cornelia Krischak, pr-adviseur Europa bij CNH Industrial in Oostenrijk, leert dat het inderdaad gaat om een fout. De officiële aankondiging is pas eind augustus gepland, meldt AgrarHeute.

Lees verder onder de foto

Nog een foto van de inmiddels verwijderde informatie op de website van Case IH. - Foto: website Case IH

Nog een foto van de inmiddels verwijderde informatie op de website van Case IH. – Foto: website Case IH

Mogelijk met 15,9 liter motor

Op internet wordt gespeculeerd dat het vermogen uit de 15,9 liter FPT Cursor 16-zescilinder komt welke ook in de Case IH Axial-Flow 9250 maaidorser te vinden is. Verder wordt gesproken over zwaardere assen, een elektrisch te openen motorkap en een 520 gallon (ongeveer 1.970 liter) dieseltank. Ook is er te lezen dat de trekker alléén op rupsen geleverd gaat worden en niet in de Steiger dubbellucht-versie.

Daarnaast is de verwachting dat de trekker alleen met een powershifttransmissie wordt geleverd. Dat is aannemelijk; Case IH levert de huidige twee topmodellen ook niet met de CVX-traploze transmissie.

Lees verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan dit artikel

Een Quadtrac 715 van dichtbij, zo te zien staat-ie te wachten om geladen te worden op een schip - Foto: Facebook Canadian Farming

Een Quadtrac 715 van dichtbij, zo te zien staat-ie te wachten om geladen te worden op een schip – Foto: Facebook Canadian Farming

Eind augustus meer informatie

In hoeverre dit alles klopt, komen we waarschijnlijk eind deze maand te weten. Dan is de Farm Progress Show in de Amerikaanse staat Illinois. In Europa staat de presentatie van een nieuwe Quadtrac van Case IH op vakbeurs Agritechnica in november gepland.

Auteur: Jacco van Erkelens

Aan de hand van een spionagefoto kun je de grootte van de trekker goed inschatten. Onder de trekker is iemand bezig de machine vast te zetten op een dieplader. - Foto: Facebook Canadian Farming

Foto: Facebook Canadian Farming

Foto: Facebook Canadian Farming

Een screenshot van de Italiaanse Case IH-website leert ons dat het topmodel maximaal 778 pk levert. - Foto: website Case IH

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin