Terug naar nieuwsoverzicht

Test- en innovatiecentrum Pöttinger uitgebreid

Test- en innovatiecentrum TIZ Landl Grieskirchen heeft speciaal voor het testen en ontwikkelen van landbouwmachines een derde hal met een oppervlakte van 1.800 m2 gebouwd. Hiervan maakt de Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger - belangrijkste huurder van de TIZ 3- testhal - gebruik. - Foto's: Pöttinger

Het test- en innovatiecentrum TIZ Landl Grieskirchen, waarvan de Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger de belangrijkste huurder is, is voor de tweede keer in zijn geschiedenis uitgebreid. Speciaal voor het testen en ontwikkelen van landbouwmachines is een derde hal gebouwd.

Pöttinger gebruikt test- en innovatiecentrum TIZ Landl Grieskrichen om zijn nieuwe prototypes te ontwikkelen en te testen. De nieuwe derde hal (TIZ 3) van het test- en innovatiecentrum heeft een oppervlakte van 1.800 m2. De TIZ 3-testhal is sinds februari 2023 in gebruik en beschikt over ultramoderne testfaciliteiten. Ook bedrijven als Rauch en Liebherr laten testen uitvoeren in het test- en innovatiecentrum.

Focus op landbouwmachines

De focus van de TIZ 3-testhal ligt op de ontwikkeling van prototypes voor Pöttinger. Met behulp van ultramoderne meet- en testapparatuur worden allerlei sterkteproeven uitgevoerd. Deze proeven zijn vergelijkbaar met de omstandigheden in het veld. Vergeleken met praktijktesten in het veld besparen de testen in de hal 75% qua tijd en kosten, meldt Pöttinger.

Lees verder onder de foto

Op deze en de volgende foto zie je ingenieurs van Pöttinger aan het werk in de nieuwe TIZ 3-testhal.

Een ingenieur van Pöttinger aan het werk in de nieuwe TIZ 3-testhal.

Prototypes ontwikkelen en machines testen

De TIZ 3-testhal heeft een haloppervlakte van 1.800 m2, waarvan 1.300 m2 is gereserveerd voor machinetesten, de rest is nodig voor de ontwikkeling van prototypes. In de testruimte van 30 x 12 m staat alle apparatuur voor individuele opstellingen. Op de eerste verdieping zijn kantoor- en vergaderruimtes met een oppervlakte van 500 m2 waarin ingenieurs van Pöttinger werken.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Pöttinger opent hal voor poedercoating in nieuwe fabriek

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco zet in op precisielandbouw met overname FarmFacts

Agco, het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt het Duitse dataplatform FarmFacts over.
Afbeelding artikel

Leo de Boer wordt algemeen directeur Cumela

Per 1 februari 2024 gaat Leo de Boer aan de slag als algemeen directeur van branchevereniging Cumela.
Afbeelding artikel

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven: Come en Metal Work.
Beheer
WP Admin