fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger introduceert nieuwe maaicombinaties Novacat V 8400 en V 9200

Machinefabrikant Pöttinger voegt de maaicombinaties Novacat V 8400 en V 9200 toe aan zijn Novacat V-serie. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger levert twee nieuwe Novacat V-maaicombinaties. De Novacat V 8400 en V 9200 maaien met maximale werkbreedtes van respectievelijk 8,40 en 9,20 m. In 2022 bracht de fabrikant al de Novacat V 10000 op de markt.

De Novacat V 8400 en V 9200 hebben een werkbreedte van respectievelijk 8,40 en 9,20 m. De hoogte van de maaibalk is 4 cm. Dit zorgt volgens de fabrikant zorgen voor een optimale gewasstroom. De maaibalkdiepte van 28 cm zorgt voor een goede bodemvolging.

De middenophanging van de maaiunits maakt een pendelbeweging van +20 graden en -16 graden mogelijk. Dit zorgt voor een goede bodemvolging op heuvelachtig terrein. De hydraulische drukontlasting geeft een gelijkmatige druk over de hele breedte van de balk.

Lees verder onder de foto

De Pöttinger Novacat V 8400 en V 9200 maaien met een werkbreedte van respectievelijk 8,40 en 9,20 m.

De Pöttinger Novacat V 8400 en V 9200 maaien met een werkbreedte van respectievelijk 8,40 en 9,20 m.

Obstakels ontwijken

Het hydraulische aanrijdbeveiliging Nonstop Lift beschermt de maaibalk. De maaiunit ontwijkt obstakels door tegelijkertijd naar achteren te draaien en de giek te heffen.

Veelzijdige bediening

De Pöttinger Novacat V-maaicombinaties zijn uitgerust met een zogenoemd Basicline-keuzesysteem. De Isobus Selectline is als optie leverbaar. Bij beide versies kun je de maaiunits met één bedieningsfunctie afzonderlijk heffen of vergrendelen tijdens transport. Voor trekkers met kopakkermanagement is afzonderlijk heffen mogelijk met behulp van twee aparte regelventielen.

Transporteren over de weg

Voor transport over de weg is de Novacat V-maaier hydraulisch 92 graden verticaal op te klappen en vast te zetten met een hydraulische transportvergrendeling. Pöttinger levert de maaicombinaties Novacat V 8400 en V 9200 als zwadvormers, met ED-tanden of met RC-rollenkneuzers.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Novocat-maaier van Pöttinger? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Afbeelding artikel

Mechanisatiebedrijf H. Knoll haalt Talex-klepelmaaier naar Nederland

De eerste Tiger 300-klepelmaaier van het Poolse merk Talex is gearriveerd bij mechanisatiebedrijf H. Knoll in Rouveen (Ov.).
Afbeelding artikel

Prima maairesultaat met vlindermaaier Kuhn FC 9330 RA met afvoerbanden

De Kuhn FC 9330 RA is een uitgerijpte vlindermaaier, maar zet er wel een passende trekker voor.
Beheer
WP Admin