fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger toont nieuwe triplemaaier

Opties voor de Novocat V10000 zijn Collector-dwarstransportbanden of de CrossFlow-vijzel voor het direct op zwad leggen van het gemaaide gewas. - Foto: Pöttinger

De nieuwe Pöttinger Novacat V10000 volgt de Novacat A10 op. In combinatie met een bijpassende frontmaaier heeft de triplemaaier een werkbreedte van maximaal 10 meter.

De nieuwe Novacat is verkrijgbaar met een aanbouwbok voor 3 of 3,5 meter brede frontmaaiers. Hierbij zijn werkbreedtes van 9,62 tot maximaal 10,02 meter mogelijk. Volgens de fabrikant kreeg de nieuwe triplemaaier forse updates wat betreft hydrauliek en elektronica. Standaard is de Novacat V10000 voorzien van een hydraulische sideshift die tot 37 centimeter kan verschuiven. Ook standaard is de hydraulisch gewichtsontlasting; dit zorgt volgens Pöttinger voor minimalisering van de slijtage van de maaibalk, van schade in het land en van het verbruik.

Optioneel kun je de maaier laten voorzien van Collector-dwarstransportbanden of de CrossFlow-vijzel voor het direct op zwad leggen van het gemaaide gewas.

Isobus-bediening

Je bedient de Novacat V10000 via de Isobus, dus via een Isobus-trekkerterminal zoals de Pöttinger Power Control, de Expert 75 of de CCI 1200.

De maaier van Oostenrijkse fabrikant is verder voorzien van een geïntegreerde onderhoudsindicator. Deze geeft de volgende onderhoudsmomenten weer voor zowel smeerpunten als olieverversing. Dit is afhankelijk van de gewerkte uren.

Met de Isobus-bediening kunnen je alle functies afzonderlijk aansturen. In combinatie met AEF TC-SC (Task Controller Section Control) kunnen de maaiers afzonderlijk van elkaar uitheffen op de kopakker, afhankelijk van de gps-positie.

Een andere optionele innovatie van Pöttinger is het automatische hellingsysteem. Dat verschuift de maaiers automatisch op hellingen, zodat er geen strepen gras blijven staan.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SIS Remote stuurt autonome taludmaaier aan

Vier Duitse ondernemingen bundelden hun krachten om maaien op moeilijk begaanbaar terrein verder te automatiseren. Met SIS Remote bestuur je een...
Afbeelding artikel

Kuhn maait ruim 13 meter breed met nieuwe maaier

Kuhn introduceert een getrokken maaiercombinatie die tot ruim 13 meter breed maait. De zogenoemde FC 13460 RA-maaier is ook leverbaar met...
Afbeelding artikel

Krone: 13 meter breed met twee getrokken maaiers

Machinefabrikant Krone komt met een koppelstuk om twee getrokken maaiers te combineren. Daardoor ontstaat een werkbreedte tot ruim 13 meter. Krone...
Beheer
WP Admin