fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Disco 9700-triplemaaier van Claas

Claas introduceert zijn nieuwe Disco 9700-triplemaaier tijdens een persbijeenkomst. De maaier kan maximaal 9,5 meter breed maaien. - Foto's: Jacco van Erkelens

De Duitse machinefabrikant Claas komt met een nieuw model vlindermaaier. De Disco 9700-triplemaaier is er in drie uitvoeringen en heeft een maximale werkbreedte van 9,5 meter.

Claas presenteerde onlangs tijdens een persbijeenkomst zijn nieuwe uitbreiding binnen het maaiersegment: de Claas Disco 9700-triplemaaier. Deze vlindermaaier is leverbaar in drie uitvoeringen: de Disco 9700 comfort, de Disco 9700 C en de Disco 9700 RC. De ‘comfort’ staat voor geen kneuzer, de ‘C’ voor tandenkneuzer en de ‘RC’ voor rollenkneuzer. Beide maaiers met kneuzer kun je uitrusten met zwadbanden.

Overlap hydraulisch te regelen

Onder de kap ligt de vertrouwde Max Cut-maaibalk die we kennen uit de andere maaiers van Claas. Ook de Active Float-drukontlasting is bekende techniek.

Nieuw bij de Disco 9700-triplemaaier is de hydraulisch verstelbare overlap. De maaier hangt aan een constructie die 70 centimeter kan verschuiven. Daarmee kun je vanuit de cabine de overlap met de frontmaaier wijzigen. De werkbreedte inclusief frontmaaier is minimaal 8,80 meter en maximaal 9,50 meter.

Lees verder onder de foto

Alle drie uitvoeringen van de Disco 9700-triplemaaiers hangen aan een constructie waarmee ze hydraulisch naar binnen en naar buiten kunnen worden geschoven. De slag is totaal 70 centimeter.

Alle drie uitvoeringen van de Disco 9700-triplemaaiers hangen aan een constructie waarmee ze hydraulisch naar binnen en naar buiten kunnen worden geschoven. De slag is totaal 70 centimeter.

Inmiddels leverbaar

De Disco 9700-triplemaaiers zijn inmiddels te bestellen bij importeur Kamps de Wild. De prijs voor de Disco 9700 Comfort zonder kneuzer begint in de basisuitvoering bij bruto € 52.647. De vanafprijs voor de Disco 9700 C Business met kneuzer is bruto € 79.983.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Maaier Claas Disco 1010 Comfort maait 9,90 meter breed

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar een dubbele telescopische veegband gebouwd om voer in de stal aan te schuiven.
Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Beheer
WP Admin