fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Michelin breidt Crossgrip-bandenserie uit

De Franse bandenfabrikant Michelin claimt dat de allround Crosgripp-band goed inzetbaar is op de weg, in grasland en in de sneeuw.- Foto: Michelin

De Franse bandenfabrikant Michelin presenteert twee nieuwe maten voor zijn Crossgrip-bandenserie, speciaal voor graafmachines, schrankladers, verreikers en kleine trekkers.

Michelin voegt twee bandenmaten toe aan zijn assortiment voor de allrounder Crossgrip-band: de 400/70R20 en 480/80R26. Deze banden zijn vooral geschikt voor graafmachines, schrankladers en verreikers in de sectoren industrie, landbouw en transport. Daarnaast passen de banden onder kleine trekkers tot 150 pk.

Michelin heeft de Crossgrip-serie zo ontworpen dat je de banden jaarrond in alle seizoenen kunt gebruiken. De fabrikant claimt dat de band goed inzetbaar is op de weg, in grasland en in de sneeuw.

Vernieuwde rubbersamenstelling

Het loopvlak van de nieuwe Crossgrip-banden is voorzien van diepe groeven en een vernieuwde rubbersamenstelling. Dit heeft volgens Michelin een positieve invloed op comfort, tractie, veelzijdigheid en weersonafhankelijkheid.

Lage rolweerstand

De speciale Michelin-radiaalstructuur maakt volgens de fabrikant een eersteklas wegligging mogelijk, zelfs op harde oppervlakken en bij hoge snelheden. Daarnaast claimt Michelin een lage rolweerstand. Daardoor wordt de energie-efficiëntie van de voertuigen verhoogd, ongeacht of ze elektrisch worden aangedreven of via verbrandingsmotoren. Het komt dus neer op een lager brandstofverbruik of – in het geval van elektrische voertuigen – een grotere actieradius.

Auteur: Robin Looman

Bekijk het gratis TREKKER E-mag. In deze editie lees je alles over banden​

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chinese bandenmerk Linglong wil Europese landbouw in

Chinese bandenfabrikant Linglong wil groeien in de Europese landbouw. In Nederland heeft de fabrikant al een importeur gevonden: Profile DBS in...
Afbeelding artikel

15 nieuwe VF-bandenmaten Alliance Agriflex+372

Bandenfabrikant Yokohama-ATG breidt zijn VF-bandenserie Alliance Agriflex+372 uit met 15 nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Beheer
WP Admin