fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Michelin test weg-landband

Een John Deere 6R215 demotrekker van Groenoord met daaronder ‘Stressless’ banden van Michelin. - Foto: Trekker-redactie

Michelin test een nieuwe transport-akkerband op de Nederlandse akkers. Voorlopig zal de band niet in productie gaan, aldus Michelin.

Een oplettende lezer stuurde ons deze foto op: een John Deere 6R215 demotrekker van Groenoord met daaronder zogenoemde Stressless-banden van Michelin. Voor zover bekend zijn deze trekkerbanden nog niet officieel leverbaar.

Opvallend is het doorlopende, geribde profiel in het midden met eromheen een noppenprofiel. Op basis van de bewerking en het profiel zou je kunnen bedenken dat dit om een VF-band gaat die op hele lage spanning mag en kan. Het doorlopende profiel zou kunnen betekenen dat dit moet zorgen voor een aangenaam en vooral stil gedrag tijdens hoge snelheden over de weg.

De band heeft dan ook iets weg van de al eerder geïntroduceerde Michelin Evobib-band die hetzelfde beoogt: het beste voor de weg en land in één band.

Testband voor verdichting en tractie

Michelin laat weten dat het inderdaad een testband voor verdichting en tractie. Op basis van de huidige testresultaten is besloten om de test met dit concept te beëindigen en de bestaande montages op de trekkers ‘op te rijden’ tot ze zijn versleten. Zoals het nu lijkt, zal deze band vooralsnog niet in productie gaan. Of zoals Michelin het zelf verwoordt: ‘zie het als een ‘concept car’ waarvan je uiteindelijk zelden een exact dezelfde versie later in productie ziet gaan’.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

15 nieuwe VF-bandenmaten Alliance Agriflex+372

Bandenfabrikant Yokohama-ATG breidt zijn VF-bandenserie Alliance Agriflex+372 uit met 15 nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Beheer
WP Admin