fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Steyr vernieuwt Absolut CVT-trekkerserie

Machinefabrikant Steyr introduceert vier vernieuwde Absolut CVT-trekkers: 6200, 6220, 6240 en 6260. Steyr presenteerde topmodel Steyr Absolut CVT 6280 al in november 2022. De vernieuwing zit ‘m met name in de cabine, het interieur en cabinevering. - Foto's: Steyr

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr introduceert vier vernieuwde Absolut CVT-trekkers. Het zijn de modellen 6200, 6220, 6240 en 6260. De vernieuwing zit ‘m met name in de cabine, het interieur en cabinevering.

De introductie van de vier nieuwe Absolut CVT-modellen gebeurt acht maanden nadat de fabrikant zijn topmodel Steyr Absolut CVT 6280 met 280 pk presenteerde. Volgens Steyr leveren de motoren van de Absolut CVT-trekkers 11% meer vermogen. Het topmodel in de nieuwe Absolut CVT-trekkerserie levert een maximumkoppel van 1250 Nm bij 1500 t/min.

Ruime luxe cabine

De Absolut CVT-trekkers beschikken over vernieuwde ruime cabines die van alle gemakken zijn voorzien. Het geluidsniveau in de nieuwe cabine is volgens Steyr 66 dBa. Daarnaast is de cabine voorzien van een display met zogenoemde Steyr-interface in de A-stijl. De nieuwe cabine beschikt volgens de fabrikant over meer rijcomfort vanwege het nieuwe S-Comfort-veersysteem.

De Multicontroller-armleuning is voorzien van bedieningselementen en hydrauliekventielen, een draaiknop en een nieuwe 12 inch Informat 1200 touchscreen in tabletstijl. Hiermee kan de bestuurder de Isobus-compatibele werktuigen bedienen. De nieuwe Absolut CVT-modellen beschikken ook over de functie Tractor Implement Management (TIM).

Lees verder onder de foto

De ruime cabine is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt de bestuurder over een Multicontroller-armleuning met bedieningselementen en hydraulische kleppen, een draaiknop en een nieuwe 12 inch Informat 1200-touchscreen in tabletstijl.

De ruime cabine is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt de bestuurder over een Multicontroller-armleuning met bedieningselementen en hydraulische kleppen, een draaiknop en een nieuwe 12 inch Informat 1200-touchscreen in tabletstijl.

Trekker en data op afstand controleren

Met de S-Fleet-telematica kun je de trekker en zijn data op afstand controleren. Zo is het mogelijk realtime gegevens over te dragen naar een computer, tablet of smartphone via mysteyr.com of de S-Fleet app. Het systeem bewaakt de locatie en prestaties van de trekker. Daarnaast kun je er instructies als taakkaarten van de computer naar de trekker sturen.

Lees verder onder de foto

De Absolut CVT-trekker van de Oostenrijkse machinefabrikant Steyr.

De Steyr Absolut CVT-trekker beschikt over S-Fleet-telematica, waarmee je trekker en data op afstand kunt controleren. 

Meer tankinhoud, hogere achterband

De dieselcapaciteit is met 15% toegenomen, meldt Steyr. De nieuwe tank heeft meer inhoud en biedt tevens ruimte voor een gereedschapskist. Een geïntegreerde handwastank is optioneel. De hogere 2,05 m 710/70 R42-achterband geïntroduceerd op de Absolut 6280 CVT is ook beschikbaar op modellen 6220 en 6240.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een Steyr Absolut CVT? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin