Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw topmodel Steyr Absolut CVT met 280 pk

Het nieuwe topmodel Steyr 6280 Absolut CVT heeft een lange wielbasis net als de de onlangs geïntroduceerde New Holland T7.300-trekker. - Foto's: Steyr

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr heeft een nieuw topmodel gebouwd met 280 pk voor gebruikers die meer vermogen willen. Het is de Steyr Absolut 6280 CVT. De trekker komt in 2023 op de markt.

Steyr, onderdeel van de CNH Industrial group, heeft voor seizoen 2023 een nieuwe trekker ontwikkeld. Het is de Absolut CVT 6280 met 280 pk. Deze trekker is vergelijkbaar met de onlangs geïntroduceerde New Holland T 7.300.

Net als bij de T7.300 valt bij de Steyr Absolut de ontwikkeling van de cabine het meeste op. Zo heeft deze trekker ledlampen voor veilig en goed kunnen werken in het donker en een 15% grotere brandstoftank voor lange werkdagen. Vlakbij de brandstoftank is ruimte gecreëerd voor een gereedschapskist en watertank.

Dit nieuwe model introduceert ook een nieuwe modelnummering voor de Absolut CVT-serie: 6280. De laatste drie cijfers geven het maximale vermogen zonder boost aan.

Ruimere cabine

De nieuwe cabine biedt volgens de trekkerfabrikant 8% meer binnenruimte dan zijn voorganger. Het geluidsniveau ligt volgens metingen van Steyr op 66 dBA. De chauffeursstoel heeft zijdelingse vering, koeling en verwarming plus een draaiende rugleuning. Doordat de cabine ruimer is dan het vorige topmodel is er meer opbergruimte, zoals onder de stoel waar je een lunchbox en twee literflessen kunt bewaren.

Tekst gaat verder onder de foto

Het nieuwe topmodel Steyr 6280 Absolut CVT heeft een lange wielbasis net als de de onlangs geïntroduceerde New Holland T7.300-trekker. - Foto's: Steyr

Door het gemak waarmee verbindingen met andere (bedrijfs)systemen kunnen worden gemaakt, kan de gebruiker vlot taken en veldkaarten naar de trekker sturen.

Ophangingssysteem vooras en cabine

De nieuwe climate control in de cabine bevat meerdere ventilatieopeningen voor een goede luchtverdeling. Ook is het comfort in de trekker volgens de fabrikant verbeterd door het nieuwe geavanceerde ophangingssysteem van de vooras en de cabinevering. Het nieuwe ophangingssysteem moet zoveel mogelijk schokkende bewegingen dempen – denk aan verkeersdrempels.

Nieuwe tablet

De cabine beschikt ook over een nieuwe tablet in de A-stijl. De display bevat heldere symbolen die volgens de fabrikant logisch zijn ingedeeld. Ook zorgt deze display voor een goed overzicht van gegevens en instellingen van de trekker.

Tekst gaat verder onder de foto

Net als in de Steyr Terrus CVT-serie betekent de verbeterde telematica dat je de gegevens van de nieuwe 6280 Absolut CVT niet meer handmatig of via een USB-stick hoeft over te dragen. Gegevens van trekker en werktuig zijn via een webportaal of mobiele app toegankelijk op smartphone of tablet.

Net als in de Steyr Terrus CVT-serie betekent de verbeterde telematica dat je de gegevens van de nieuwe 6280 Absolut CVT niet meer handmatig of via een USB-stick hoeft over te dragen. Gegevens van trekker en werktuig zijn via een webportaal of mobiele app toegankelijk op smartphone of tablet.

Bandenopties

De Steyr 6280 Absolut CVT biedt ook nieuwe bandenopties. Je kunt achterbanden met een maximale diameter van 2,05 m (zoals 710/70 R42-banden) monteren. Deze banden beschikken over een 15% grotere voetafdruk.

Connectiviteit

De connectiviteit is verbeterd. De gegevens van trekker en werktuig zijn toegankelijk op de bedrijfs-pc via een webportal of via de mobiele app S-Fleet op de smartphone of tablet van de chauffeur. Zo kunnen taken en veldkaarten vlot digitaal naar de trekker worden gestuurd. De locatie van de trekker is eveneens digitaal zichtbaar. Dat kan handig zijn voor het inplannen van tankbeurten of andere logistieke zaken.

Lees ook: Update voor Case IH Vestrum CVXDrive en Steyr Expert CVT

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zetor breidt Compax-serie uit naar zes trekkers

Machinefabrikant Zetor breidt zijn Compax-serie uit naar zes compacte trekkers en voegt de CL 20, CL 26 en CL 26 Plus...
Afbeelding artikel

Valtra nu ook te koop in matgrijze kleurstelling

Trekkerfabrikant Valtra voegt een nieuwe kleur toe aan de zogeheten Unlimited-optielijst: ‘Titan grijs’. Dat is een matgrijze kleurstelling. Binnen Valtra’s zogeheten...
Afbeelding artikel

John Deere in 2022 marktleider trekkerverkoop in België

John Deere is markleider in België qua aantal verkochte trekkers in 2022. Dat blijkt cijfers van de Belgische branchevereniging Fedagrim.
Beheer
WP Admin