fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Praktijkrijpe Naïo Orio-veldrobot keert vlot op de kopakkers

De Orio-veldrobot van de Franse machinefabrikant Naïo Technologies is praktijkrijp. - Foto: Mark Pasveer

De autonome Orio-veldrobot van de Franse machinefabrikant Naïo Technologies is praktijkrijp. De 1.200 kilo wegende werktuigendrager keert vlot en vloeiend op de kopakkers dankzij de vierwielbesturing en -aandrijving.

Tijdens een demo in Lelystad werkte de Orio-veldrobot in combinatie met een cameragestuurde schoffelbalk met sideshift van HAK, speciaal ontworpen voor suikerbieten en sla. De recent beschikbaar gekomen commerciële versie is 30 centimeter langer dan de prototypes. Hierdoor is onder de werktuigendrager meer ruimte voor werktuigen en machines.

De centrale driepuntshef tilt 600 kilo en de (optionele) driepuntshef achteraan 200 kilo. De centrale hef heeft standaard vanghaken voor eenvoudig aan- en afkoppelen.

Lees verder onder de video

Vlot keren met vierwielbesturing

Tijdens de demonstratie viel op dat de 1.200 kilo wegende werktuigendrager dankzij de vierwielbesturing en -aandrijving vlot en vloeiend keert op de kopakkers. De batterij/elektrisch aangedreven Orio werkt circa 10 uur op volle accu’s. De kostprijs ligt rond € 200.000.

Auteur: René Koerhuis

Lees ook: Deze 20 veldrobots zijn te koop in Nederland

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Beheer
WP Admin