fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger Terria-cultivator met Tegosem-zaaitank en traction-controlsysteem

De Pöttinger Terria getrokken cultivator, beschikbaar in werkbreedtes van 4 tot 6 meter, is nu ook leverbaar met een 500 liter Tegosem-zaaitank voor het toedienen van zaad of mestkorrels. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn getrokken Terria-cultivator uitgerust met een 500 liter Tegosem-zaaitank en traction-controlsysteem.

De Tegosem-zaaitank met een inhoud van 500 liter is bestemd voor het toedienen van zaad en/of mestkorrels. De zaaitank maakt het mogelijk om in één werkgang de grond te bewerken in combinatie met zaaien of bemesten.

Hydraulische blower en vulniveausensor

Voordat het werk met de Pöttinger Terria-cultivator begint, wordt het systeem gekalibreerd. Een hydraulische blower transporteert het zaad of de mestkorrel naar de acht uitlopen. Om te zorgen voor een gelijkmatige verdeling van zaad of korrel dichtbij de grond en om in het afgiftepunt te variëren, kun je de hoek van de uitlopen aanpassen.

Met een terminal bedien je de Tegosem-zaaitank. Je kunt de instellingen aanpassen aan de omstandigheden. Voor meer gebruikersgemak heeft Pöttinger de Tegosem-zaaitank uitgerust een vulniveausensor.

Verhoogde wielslip voorkomen met traction-controlsysteem

Om efficiënt gebruik te maken van de trekkracht van de trekker, is de dissel optioneel uitgerust met de hydraulische tractieverhoger, het zogenoemde traction-controlsysteem. Dit systeem zorgt volgens de fabrikant voor een overdracht van de trekkracht van de trekker naar de cultivator. Het traction-controlsysteem moet een verhoogde wielslip voorkomen.

Lees verder onder de foto

Om verhoogde wielslip te voorkomen is de dissel optioneel uitgerust met de hydraulische tractieverhoger, het zogenoemde traction-controlsysteem. Dit systeem zorgt volgens de fabrikant voor een optimale overdracht van de trekkracht van de trekker naar de cultivator.

Om verhoogde wielslip te voorkomen is de dissel optioneel uitgerust met de hydraulische tractieverhoger, het zogenoemde traction-controlsysteem. 

Werkbreedte 4 tot 6 meter

De Pöttinger Terria-cultivator heeft een werkbreedte variërend van 4 tot 6 meter (Terria 4030, 5030, 6030, 6040). De Tegosem-zaaitank kost € 15.465. Voor het traction-controlsysteem betaal je € 1.150. De prijs voor een complete Pöttinger Terria 5040 is € 67.032.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Ploeg Pöttinger Servo 45S Plus bewijst zich in de praktijk

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Beheer
WP Admin