fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn gaat loofklappers bouwen

Dat Kuhn met loofklapper BFP 320 op de markt komt, is enigszins opmerkelijk. De loofklappermarkt is namelijk stevig in handen van aardappelspecialisten als Grimme, AVR, Dewulf en Ropa. - Foto: Kuhn

​De Franse werktuigenfabrikant Kuhn heeft een loofklapper voor de aardappelteelt ontwikkeld. De BFP 320 is 3,2 meter breed en heeft een werkbreedte van 3 meter.

Loofklapper BFP 320 is geschikt voor ruggenteelt met ruggen van 75 tot 80 centimeter breed. Geleiders onder de kap deponeren het gehakselde loof tussen de ruggen. De rotor heeft bij een aftakastoerental van 540 toeren per minuut een toerental van 1.758 rpm. Middels een spindel is de hoogte verstelbaar.

Loofklapper van Kuhn opmerkelijk

Dat Kuhn met een loofklapper op de markt komt, is enigszins opmerkelijk. De loofklappermarkt is namelijk stevig in handen van aardappelspecialisten Grimme, AVR, Dewulf en Ropa, met daarnaast nog Baselier en Kloppenburg. In principe heeft een nieuwe speler buiten deze gevestigde orde alleen kans van slagen als het nieuwe product onderscheidend is, of veel prijsgunstiger. Beide is bij Kuhn niet het geval.

Kuhn zegt de loofklapper ontwikkeld te hebben, omdat het toch al mulchtechniek in huis heeft. Het concern heeft geen verdere plannen in de aardappeltechniek.

Auteur: Martijn Knuivers

Op zoek naar een gebruikte machine van Kuhn? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Combines met slagkracht in rijstoogst Mississippi

Het lijkt een gewone graanoogst; drie combines werken hun weg door de Mississippi Delta (VS). Het gaat echter om rijst; de...
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Grimme-stortbunker met nieuw design

Grimme-stortbunkerserie RH20/24/28 is vernieuwd, met doorkijkvensters bij de producteninvoer en toegankelijkere aansluitingen van bedieningselementen.
Beheer
WP Admin