fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bridgestone VX-R-band voor 100-150 pk trekkers

De VX-R-band van fabrikant Bridgestone heeft een loopvlakbreedte die minstens even groot is als de nominale breedte. Dit jaar zijn er 23 trekkerbandenmaten verkrijgbaar. In 2024 komen er nog 23 bandenmaten bij in de 65-, 70-, en 85-series. - Foto: Bridgestone

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone introduceert de VX-R-band speciaal voor Europese trekkers in de vermogensklasse van 100 tot 150 pk.

De VX-R-bandenserie is een aanvulling op het bestaande programma VT-Tractor, VX-Tractor en VT- Combine.

Breed loopvlak

De VX-R-band kenmerkt zich door zijn brede loopvlak en optimale voorloop. Het is volgens Bridgestone de enige band op de markt waarvan het loopvlak gelijk is aan de opgegeven totale breedte van de band gemonteerd op een wiel, de zogenoemde sectiebreedte. De manier waarop dit is gemeten, wordt vastgelegd binnen de Europese wetgeving (ECE-106 homogatie).

Voorloop 1,5 tot 4%

De Bridgestone VX-R-band garandeert een voorloop van 1,5 tot 4% bij Europese trekkers. Voorloop wil zeggen een optimale verhouding tussen de snelheid van de voor- en achterbanden. De voorbanden zijn immers kleiner dan de achterbanden van een trekker.

Een te lage of te hoge voorloop heeft invloed op bandenslijtage, brandstofverbruik en tractie. Europese trekkerfabrikanten geven een optimale voorloop (verhouding tussen voor- en achterbanden) aan variërende van 0,5 tot 5%.

Enliten-technologie

Dit jaar introduceert Bridgestone voor het eerst zijn zogenoemde Enliten-technologie bij de VX-R-band. Deze technologie is volgens de fabrikant duurzamer omdat hierbij minder grondstoffen per band worden gebruikt. De chemische toevoegingen in de compounds worden vervangen door natuurlijke toevoegingen. Daardoor is de band (deels) recyclebaar.

Het reduceren van gewicht is onderdeel van de Enliten-technologie. Deze techniek wordt al toegepast bij Bridgestone-banden voor elektrische voertuigen.

Leverbaar in najaar 2023

De VX-R-band zal in een groot aantal maatvoeringen van 280/85R24 tot 600/65R38 leverbaar zijn vanaf het derde kwartaal 2023. In 2024 zal Bridgestone nog eens 23 bandenmaten introduceren in de 65-, 70- en 85-series van 24 tot 38 inch velgen. De fabrikant heeft de prijs niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Agro Tyre Pressure app zorgt voor juiste bandenspanning

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Beheer
WP Admin