fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Primeur: nieuwe 13,4 meter brede Fanex-schudder van Vicon

De Fanex-schudder 1344 C vult de serie schudders van fabrikant Vicon aan. De Fanex 1344 C heeft een werkbreedte van 13,4 meter en vervangt daarmee de Fanex 1404 C, die een werkbreedte van 13,5 meter heeft. - Foto's: Vicon

Machinefabrikant Vicon breidt zijn gamma Fanex-schudders uit met een nieuw model. De Fanex 1344 C vult de serie aan met een werkbreedte van 13,4 meter. Deze nieuwe Fanex-schudder vervangt daarmee de Fanex 1404 C. De Fanex 1344 C beschikt over twaalf rotoren.

Net als de vorig jaar geïntroduceerde Fanex 1564 C met een werkbreedte van 15,6 meter, is ook de Fanex 1344 C uitgerust met het nieuwe TerraFlow-systeem. Dit is een flexibel frame waarmee elke rotor de bodemcontouren nauwkeurig kan volgen. De rotoren kunnen daarmee onafhankelijk van het draagframe bewegen. De afstand tussen de tanden en grond blijft constant. Dat levert volgens de fabrikant een schone en constante gewasstroom op.

Aan de trekker is een enkelwerkend ventiel nodig voor het heffen en zakken en een dubbelwerkend ventiel voor opklappen. Een hydraulisch zwadbord is optioneel leverbaar. De aandrijving is verder onderhoudsvrij. De schudder klapt op tot een transportbreedte smaller dan 3 meter.

De 1344 C vult de schudderserie van Fanex aan. De nieuwe schudder heeft een werkbreedte van 13,4 meter. 

Fanex 1344 C vervangt Fanex 1404 C

De schudder is geïntroduceerd als vervanger van de 1404 C, die een werkbreedte van 13,5 meter heeft. De nieuwe Fanex-schudder 1344 C is praktisch even breed, maar heeft wat designupdates en beschikt over het TerraFlow-systeem. De schudder is bedoeld voor bedrijven die zoeken naar meer capaciteit tijdens het schudden, maar de 1564 C wat aan de brede kant vinden.

Auteur: Jacco van Erkelens

Op zoek naar een gebruikte Fanex-schudder van Vicon? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar een dubbele telescopische veegband gebouwd om voer in de stal aan te schuiven.
Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

Bieten ontstenen, wassen en snijden met de Elephant Beet Washer

Het Ierse Cross Agricultural Engineering bouwt onder andere bietenwassers en -snijders. Eén van de producten die het bedrijf aanbiedt is de...
Beheer
WP Admin