fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krampe komt met ‘Hollandse’ gronddumper HD700

Importeur Kraakman showt de HD700-drieasser op vakbeurs Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere (Fl.). - Foto's: Matthijs Verhagen

De Duitse machinefabrikant Krampe heeft een nieuw type gronddumper gebouwd. De HD700 is vooral gericht op de Benelux-markt.

Krampe heeft lang vastgehouden aan het zogenoemde halfpipe model. Dat is succesvol in Duitsland maar minder gewild in Nederland. Een ronde bak is lastiger leeg te scheppen met een kraan.

De fabrikant brengt een nieuwe lijn HD-dumpers met een vierkante bakopbouw op de markt. Deze blijven ook op 30.5 inch 600-banden binnen de 2.55 meter, een harde eis voor de Belgische markt.

Lees verder onder de foto

Dumper HD700 valt met z'n luchtgeveerde onderstel op tussen zijn concurrenten.

Gronddumper HD700 valt met z’n luchtgeveerde onderstel op tussen zijn concurrenten.

HD700-drieasser op vakbeurs TKD

Importeur Kraakman showt de HD700-drieasser op vakbeurs Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere (Fl.). De dumper valt met zijn luchtgeveerde onderstel op tussen zijn concurrenten. Compleet met kleppen bedraagt de aanschafprijs van de dumper € 110.000.

Auteur: Matthijs Verhagen

Op zoek naar een gebruikte Krampe-kipper? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Afbeelding artikel

VGM introduceert nieuw model oprijwagen Robson 14

VGM introduceert zijn nieuwe oprijwagen: Robson 14. De tandemasser heeft een laadvermogen van 14 ton en een eigengewicht van 3.735 kilo.
Beheer
WP Admin