fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krampe introduceert zwaardere Heavy Duty-grondkippers

Krampe heeft drie nieuwe modellen HD 620-grondkippers gebouwd. - Foto: Krampe

De Duitse machinefabrikant Krampe levert drie nieuwe Heavy Duty-modellen grondkippers. Deze HD 620-serie is het zwaardere broertje van de in 2021 gelanceerde HD 550-serie.

Krampe breidt zijn assortiment Heavy Duty-grondkippers uit met drie grotere modellen: het basismodel HD 620 Carrier, HD 620 met gestuurde as en de completere HD 620 T. De machinefabrikant staat bekend om zijn landbouwkippers, afschuifwagens en grondverzetkippers,

1,7 kuub meer inhoud

Met een transportvolume van 17,3 m³ (volgens ISO 7546) hebben de HD 620-modellen ongeveer 1,7 m³ meer inhoud dan de modellen uit de HD 550-serie. Bovendien hebben de HD620-modellen een toegestaan totaalgewicht van 24 ton, wat 2 ton hoger is.

Alle kippers in de Heavy Duty-serie grondverzetkippers hebben een 2 meter brede, vlakke vloerplaat. Deze lost probleemloos dankzij de conische bak. Voor extreme toepassingen kan de bak worden vervaardigd uit dikwandige Hardox 450-platen met zijwanden tot 8 mm dik en een vloerplaat tot 10 mm dik.

Hydraulische achterklep

Voor de HD-modellen is de hydraulische achterklep met een grote openingshoek uit het halfpipe-modelserie gebruikt. Een smalle openingshoek van de achterklep blijkt ook makkelijk bijvoorbeeld voor grindwegen om gedoseerd granulaat te lossen, zo claimt Krampe.

Het chassis is volgens een zogenaamde wespentaille opgebouwd. - Afbeelding: Krampe

Het chassis is volgens een zogenaamde wespentaille opgebouwd. – Afbeelding: Krampe

Chassis wespentaille

Het chassis van de HD 620 T is volgens een wespentaille opgebouwd. Dit combineert een zo groot mogelijke stabiliteit met een gestuurde as, binnen de maximaal toegestane 2,55 meter buitenbreedte. Tevens is er ruimte over om grote banden (tot maat 600/60R30,5) te monteren.

In Nederland is de eerste Heavy Duty-grondkipper geleverd bij dealer Kraakman. Richtprijzen van de HD-serie beginnen vanaf € 55.000.

Auteur: Annelies Bakker

Bekijk meer tweedehands dumpers/kipwagens op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Afbeelding artikel

VGM introduceert nieuw model oprijwagen Robson 14

VGM introduceert zijn nieuwe oprijwagen: Robson 14. De tandemasser heeft een laadvermogen van 14 ton en een eigengewicht van 3.735 kilo.
Beheer
WP Admin