Terug naar nieuwsoverzicht

Krampe introduceert zwaardere Heavy Duty-grondkippers

Krampe heeft drie nieuwe modellen HD 620-grondkippers gebouwd. - Foto: Krampe

De Duitse machinefabrikant Krampe levert drie nieuwe Heavy Duty-modellen grondkippers. Deze HD 620-serie is het zwaardere broertje van de in 2021 gelanceerde HD 550-serie.

Krampe breidt zijn assortiment Heavy Duty-grondkippers uit met drie grotere modellen: het basismodel HD 620 Carrier, HD 620 met gestuurde as en de completere HD 620 T. De machinefabrikant staat bekend om zijn landbouwkippers, afschuifwagens en grondverzetkippers,

1,7 kuub meer inhoud

Met een transportvolume van 17,3 m³ (volgens ISO 7546) hebben de HD 620-modellen ongeveer 1,7 m³ meer inhoud dan de modellen uit de HD 550-serie. Bovendien hebben de HD620-modellen een toegestaan totaalgewicht van 24 ton, wat 2 ton hoger is.

Alle kippers in de Heavy Duty-serie grondverzetkippers hebben een 2 meter brede, vlakke vloerplaat. Deze lost probleemloos dankzij de conische bak. Voor extreme toepassingen kan de bak worden vervaardigd uit dikwandige Hardox 450-platen met zijwanden tot 8 mm dik en een vloerplaat tot 10 mm dik.

Hydraulische achterklep

Voor de HD-modellen is de hydraulische achterklep met een grote openingshoek uit het halfpipe-modelserie gebruikt. Een smalle openingshoek van de achterklep blijkt ook makkelijk bijvoorbeeld voor grindwegen om gedoseerd granulaat te lossen, zo claimt Krampe.

Het chassis is volgens een zogenaamde wespentaille opgebouwd. - Afbeelding: Krampe

Het chassis is volgens een zogenaamde wespentaille opgebouwd. – Afbeelding: Krampe

Chassis wespentaille

Het chassis van de HD 620 T is volgens een wespentaille opgebouwd. Dit combineert een zo groot mogelijke stabiliteit met een gestuurde as, binnen de maximaal toegestane 2,55 meter buitenbreedte. Tevens is er ruimte over om grote banden (tot maat 600/60R30,5) te monteren.

In Nederland is de eerste Heavy Duty-grondkipper geleverd bij dealer Kraakman. Richtprijzen van de HD-serie beginnen vanaf € 55.000.

Auteur: Annelies Bakker

Bekijk meer tweedehands dumpers/kipwagens op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lagere bodemdruk? VF-band onder kipper werkt, maar vooral ondiep

Wat is het effect van een VF-band onder een kipper op de bodem? TREKKER vergelijkt het effect van VF-banden met standaard...
Afbeelding artikel

Record-aanhangwagens met hydraulisch balenklemsysteem

Record Trailers breidt het optiepakket rondom zijn FR- en PLW-aanhangwagens uit met een balenklemsysteem met hefmast.
Afbeelding artikel

Video | Wat is het effect van een VF-kipperband op de bodem?

Wat is het effect van VF-kipperbanden op de bodem? In deze test vergelijkt TREKKER het effect van VF-banden met gewone radiaalbanden.
Beheer
WP Admin