fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

27 pk meer motorvermogen voor nieuwe Case IH Optum

De Case IH Optum 340 CVX Drive is het nieuwe topmodel van de Optum-trekkerserie. De trekker heeft 27 pk meer vermogen dan het vorige topmodel. De Optum 340 CVX Drive wordt voor het eerst aan het publiek getoond op 6 en 7 september tijdens vakbeurs Potato Europe in België. - Foto's: Case IH

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Case IH voegt de Optum 340 CVX Drive met 340 pk toe aan zijn Optum-trekkerserie. Dit nieuwe topmodel heeft 27 pk meer vermogen onder de motorkap dan de Optum 300 CVX.

De Case IH Optum 340 CVX Drive met 340 pk is qua gewicht niet zwaarder dan de bestaande modellen Optum 300 en Optum 270. De nieuwe trekker biedt gebruikers die op zoek zijn naar meer vermogen voor werkzaamheden als grondbewerking, zaaien, maaien en transport 27 pk meer vermogen dan de Optum 300 CVX Drive, met een maximaal koppel van 1.398 Nm bij 1.400 tpm.

Lees verder onder de foto

De Case IH Optum 340 CVX Drive is niet zwaarder dan de andere modellen. De trekker biedt gebruikers voor werkzaamheden als grondbewerking, zaaien, maaien en transport 27 pk meer vermogen dan de Optum 300 CVX Drive.

De Case IH Optum 340 CVX Drive is niet zwaarder dan de andere modellen. De trekker biedt gebruikers voor werkzaamheden als grondbewerking, zaaien, maaien en transport 27 pk meer vermogen dan de Optum 300 CVX Drive.

Zescilinder 6,7 liter stage V FPT-motor

De nieuwe Case IH Optum 340 CVX Drive is voorzien van een zescilinder 6,7 liter stage V FPT-motor, CVX Drive transmissie. De Hi-e SCR2-emissiereductietechnologie zorgt volgens Case IH voor een goede verhouding van de CVX Drive-transmissie, motortoerental en het gevraagde vermogen.

De standaard Isobus-klasse 3 is te upgraden naar het Tractor Implement Management (TIM). Zo heet het systeem voor geautomatiseerde communicatie tussen trekker en werktuig.

Geluidsniveau 66dB(A)

De nieuwe en volgens de fabrikant ruime cabine heeft een geluidsniveau van 66 dB(A). Volgens Case IH heeft de bestuurder uitstekend zicht rondom de trekker. De chauffeur kan gebruikmaken van een nieuw ontworpen en ergonomische Multicontroller-armleuning. De meest gebruikte functies zijn via een touchscreen of via de nieuw geïntegreerde druk-en-draaiknop te bedienen.

Lees verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan dit artikel

Een geluidsniveau van 66 dB(A), een nieuw ontworpen armleuning met een legio aan bedieningsfuncties en een ruime cabine; dat alles geeft de trekkerchauffeur in de Case IH Optum 340 CVX Drive veel rijcomfort, aldus fabrikant CCase IH.

Een geluidsniveau van 66 dB(A), een nieuw ontworpen armleuning met een legio aan bedieningsfuncties en een ruime cabine; dat alles geeft de trekkerchauffeur in de Case IH Optum 340 CVX Drive veel rijcomfort, aldus fabrikant CCase IH.

AFS Pro 1200-touchscreenmonitor

De nieuwe AFS Pro 1200-touchscreenmonitor met Bluetooth-functionaliteit biedt een overzicht van alle functies op het gebied van precisielandbouw. Denk aan: motorprestaties, transmissie, hydrauliek en aftakas en het bedienen van de werktuigen.

Drie jaar servicegarantie

Het nieuwe topmodel Case IH Optum 340 CVX Drive is uitgerust met een zogenoemd safeguard service connect-pakket. Dat houdt in een servicegarantie van maximaal drie jaar en een vijfjarig abonnement op het AFS Connect Advanced-telematicaportaal. Daarmee kun je de boerderij, het machinepark en gegevens op afstand bewaken.

Brandstoftank 630 liter

Evenals de bestaande Case IH Optum 300 en Case IH Optum 270 bevat de Optum 340 CVXDrive een brandstoftank van 630 liter. De achterhef heeft een hefvermogen van 11.058 kg. De fronthef heeft een hefvermogen van 6.016 kg. De frontaftakas beschikt over twee toerentallen, de achteraftakas heeft vier toerentallen.

Case IH zal de nieuwe Case IH Optum 340 CVX Drive voor het eerst tonen tijdens de vakbeurs Potato Europe op 6 en 7 september in België.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte Case IH Optum 300? Kijk op Traktorpool.nl

De Case IH Optum 340 CVX Drive is het nieuwe topmodel van de Optum-trekkerserie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gangbare trekker is nog lang niet uit beeld

Onbemande autonome machines zijn in de toekomst van groot belang voor de landbouw, maar de gangbare trekker is nog niet weg...
Afbeelding artikel

BLOG | ‘Petje af voor voor de bikkels in de Baltics’

TREKKER-redacteur Bob Karsten heeft respect voor wat boeren in de Baltische Staten in drie decennia hebben klaargespeeld. ‘Petje af voor die...
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin