fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 wint designprijs Red Dot Award

De vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 is onderscheiden met de Red Dot Design Award 2023. - Foto: Peter Roek

De Nederlandse machinefabrikant Oxbo (voorheen Ploeger) bracht in 2021 de vierwielige mestzelfrijder AT 5104 op de markt. De mestzelfrijder Oxbo AT 5104 heeft de designprijs Red Dot Award 2023 in de wacht gesleept.

De Nederlandse machinefabrikant Oxbo (voorheen Ploeger) heeft de Red Dot Award 2023 gewonnen voor het ontwerp van de de vierwielige mestzelfrijder AT 5104.

De Red Dot Award is een internationale prijs voor design. Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen (D.) reikt deze prijs sinds 1955 jaarlijks uit. De ontwerpcompetitie ontvangt jaarlijks duizenden inzendingen, die variëren van industriële producten als auto’s tot en met consumentenelektronica of het ontwerp van logo’s en reclame-uitingen. De 48 juryleden komen uit 23 verschillende landen.

Trots op technische team

Leonardo Ungaretti, CTO van Oxbo, reageert verheugd en is trots op het technische team van Oxbo dat – samen met FLEX/design – het bekroonde ontwerp voor de vierwielige mestzelfrijder AT 5104 heeft ontwikkeld. “De AT 5104 heeft niet alleen een aantrekkelijk ontwerp, maar heeft ook de mogelijkheid om met tramsporen te werken of krabbenbesturing te gebruiken”, zegt Ungaretti.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Oxbo lanceert miniatuur AT5105-vijfwieler mestzelfrijder

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

Hoe worden veld- en oogstrobots aangedreven?

Het is nog steeds vanzelfsprekend dat trekkers een dieseltank hebben. Maar hoe worden veld- en oogstrobots aangedreven?
Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Beheer
WP Admin