Terug naar nieuwsoverzicht

Precisiezaaien met ​John Deere’s camerasysteem Furrow Vision

Het systeem Furrow Vision van John Deere combineert het camerabeeld met informatie over de gemeten zaaidiepte in de rijen en zet deze om in bruikbare gegevens voor de teler. - Still uit video Precision Farming Dealer

John Deere introduceert Furrow Vision, een camerasysteem voor John Deere-zaaimachines dat telers realtime inzicht geeft in hoe het zaad in de zaaivoor valt.

Het camerasysteem wordt op drie elementen van de zaaimachine geplaatst en kijkt rechtstreeks in de zaaivoor, terwijl de teler realtime de beelden kan aflezen op de display in de cabine. Het systeem combineert het camerabeeld met informatie over de gemeten zaaidiepte in de rijen en zet deze om in bruikbare gegevens voor de teler.

Precisiezaaien met Furrow Vision

“De meeste telers stappen uit de cabine, graven in de grond en controleren in het veld om te zien wat er in de zaaivoor gebeurt”, zegt Kevin Juhl, marketingmanager van de productlijn van John Deere in vakblad Successful Farming. “Furrow Vision controleert elk zaadje in elke rij en vertelt de teler wat er aan de hand is.”

Furrow Vision werkt als volgt. Op de linker- en rechtervleugel en het middenframe van de zaaimachine wordt een camera geplaatst. Dat betekent dat de machine in totaal over drie camera’s beschikt, ongeacht of het een 12-, 16- of 24-rijige zaaimachine is. Tijdens het zaaien kun je de video pauzeren en terugspoelen om nauwgezet het zaad-grondcontact tijdens het zaaien te evalueren.

Furrow Vision past bij autonome machines

Furrow Vision komt straks eerst beschikbaar als een upgrade voor bestaande John Deere-zaaimachines. Doel van John Deere is om in de nabije toekomst volledig elektrische en autonome trekkers en werktuigen op de markt te brengen. Daarin past deze upgrade om zowel het werktuig als de trekker samen autonoom te laten werken.

Het camerasysteem wordt al een paar jaar getest en is voortdurend in ontwikkeling. John Deere levert Furrow Vision pas op zodra de fabrikant voldoende vertrouwen heeft in het systeem en de levering ervan, aldus Juhl.

Auteur: Ed Asscheman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Efficiënt spotsprayen met spuitdrones

Veel efficiënter dan een volvelds veldspuit dat kan, kunnen drones met spotspraytechnieken probleemonkruiden plaatsspecifiek bestrijden.
Afbeelding artikel

BBLeap-camera Carbon Bee en meer nieuws op Precision Days

Software in de Carbon Bee-camera van BBLeap interpreteert de beelden en zet die meteen om in het signaal voor de PWM-aansturing.
Afbeelding artikel

Krone komt met modernere weergave van Isobus-bediening

Krone introduceert een nieuwe, modernere gebruikersinterface van Isobus-bediening. Deze werkt met animaties en 3D-graphics.
Beheer
WP Admin