fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Precisiezaaien met ​John Deere’s camerasysteem Furrow Vision

Het systeem Furrow Vision van John Deere combineert het camerabeeld met informatie over de gemeten zaaidiepte in de rijen en zet deze om in bruikbare gegevens voor de teler. - Still uit video Precision Farming Dealer

John Deere introduceert Furrow Vision, een camerasysteem voor John Deere-zaaimachines dat telers realtime inzicht geeft in hoe het zaad in de zaaivoor valt.

Het camerasysteem wordt op drie elementen van de zaaimachine geplaatst en kijkt rechtstreeks in de zaaivoor, terwijl de teler realtime de beelden kan aflezen op de display in de cabine. Het systeem combineert het camerabeeld met informatie over de gemeten zaaidiepte in de rijen en zet deze om in bruikbare gegevens voor de teler.

Precisiezaaien met Furrow Vision

“De meeste telers stappen uit de cabine, graven in de grond en controleren in het veld om te zien wat er in de zaaivoor gebeurt”, zegt Kevin Juhl, marketingmanager van de productlijn van John Deere in vakblad Successful Farming. “Furrow Vision controleert elk zaadje in elke rij en vertelt de teler wat er aan de hand is.”

Furrow Vision werkt als volgt. Op de linker- en rechtervleugel en het middenframe van de zaaimachine wordt een camera geplaatst. Dat betekent dat de machine in totaal over drie camera’s beschikt, ongeacht of het een 12-, 16- of 24-rijige zaaimachine is. Tijdens het zaaien kun je de video pauzeren en terugspoelen om nauwgezet het zaad-grondcontact tijdens het zaaien te evalueren.

Furrow Vision past bij autonome machines

Furrow Vision komt straks eerst beschikbaar als een upgrade voor bestaande John Deere-zaaimachines. Doel van John Deere is om in de nabije toekomst volledig elektrische en autonome trekkers en werktuigen op de markt te brengen. Daarin past deze upgrade om zowel het werktuig als de trekker samen autonoom te laten werken.

Het camerasysteem wordt al een paar jaar getest en is voortdurend in ontwikkeling. John Deere levert Furrow Vision pas op zodra de fabrikant voldoende vertrouwen heeft in het systeem en de levering ervan, aldus Juhl.

Auteur: Ed Asscheman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Beheer
WP Admin