Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone Tyrok 400 ook geschikt voor onland ploegen

De Tyrok-ploeg is bedoeld voor grotere bedrijven. Met de nieuwe halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 kun je nu ook bovenover ploegen, waardoor de bodemverdichting en de verdichting in de voor meer wordt beperkt. - Foto: Amazone

Na een technische update is de halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 van de Duitse machinefabrikant Amazone ook te gebruiken als onlandploeg.

In augustus 2021 presenteerde Amazone de Tyrok 400 als opvolger van de Hector. Amazone heeft de halfgedragen wentelploeg een technische update gegeven zodat onland ploegen mogelijk is.

Amazone heeft op de machine zwaardere cilinders geplaatst evenals een extra cilinder waarmee je de ploeg meer naar de ploegvoor kunt verschuiven. Daarmee maakt de fabrikant het mogelijk om met de Tyrok 400 onland te ploegen.

Leverbaar in zes varianten

De halfgedragen wentelploeg is verkrijgbaar in zes varianten van zes tot negen scharen. De machine is leverbaar als 6, 6+1, 7, 7+1, 8 en 8+1. Door onland te ploegen kun je brede banden, dubbele banden of rupsen onder de trekker plaatsen. Zo verminder je bodemverdichting en voorkom je verdichting in de voor, aldus Amazone.

De richtprijs voor een standaard zesschaar Tyrok 400 is € 60.000, volgens importeur Kamps de Wild uit Zevenaar.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Lemken-schijveneg Rubin 10/1000 met nieuw wielstel

Lemken introduceert zijn nieuwe halfgedragen schijveneg Rubin 10 met een werkbreedte van 10 meter én een nieuw wielstel.
Afbeelding artikel

Pöttinger Servo 3000 Plus: toegankelijke ploeg

Pöttinger komt met de Servo 3000 Plus-ploegenserie als opvolger van de 35- en 35S-ploegen.
Afbeelding artikel

Vraag in september subsidie aan voor machines vanggewas verwerken

Vanaf 1 september kun je via RVO subsidie aanvragen voor je investering in machines die groenbemesters en vanggewassen verwerken.
Beheer
WP Admin