Terug naar nieuwsoverzicht

Zweedse Quicke breidt bakkenserie Powergrab uit

De nieuwe Powergrab-bakken L+ en XL+ zijn de jongste toevoegingen aan het assortiment van Quicke. De bakken zijn geschikt voor voorladers, verreikers en shovels. - Foto's: Quicke

De Zweedse machinefabrikant Quicke breidt bakkenserie Powergrab-bakkenserie met Powergrab L+ en Powergrab XL+. De bakken zijn geschikt voor hefvermogens tot respectievelijk 5,5 en 10 ton.

Quicke is vooral bekend van zijn voorladers. De fabrikant breidt zijn bakkenserie Powergrab uit. Nieuw zijn de L+ voor laadvermogens tot 5,5 ton en de XL+ geschikt voor hefvermogens tot 10 ton.

Het ontwerp van de grijper is veranderd en heeft nu vier lagers voor een betere stabiliteit. Ook zit er een uitsparing in de bak, zodat laders met een Z-kinematiek de bak probleemloos kunnen gebruiken.

Aanbouwdelen zijn met M24 BOH-platen te monteren. Zo kunnen alle voorladers gebruikmaken van de bakken.

Tekst gaat verder onder de foto

De L+ opent tot maximaal 2 meter vanaf het bakmes. De XL+ kan nog 14 centimeter verder openen. De breedte van beide Powergrab-bakken varieert van 2 tot 2,95 meter.

De L+ opent tot maximaal 2 meter vanaf het bakmes. De XL+ kan nog 14 centimeter verder openen. De breedte van beide Powergrab-bakken varieert van 2 tot 2,95 meter.

Bak opent tot 2,14 meter vanaf het mes

De L+ is met name geschikt voor voorladers, verreikers en wielladers met een hefvermogen van 3 tot 5,5 ton. De bakken zijn leverbaar in vier breedtes variërend van 2 tot 2,6 meter. Er gaat maximaal 2,1 kuub kuilvoer in. De bak opent tot maximaal 2 meter hoogte vanaf het mes.

De XL+ is voor grote verreikers en wielladers met hefvermogens van 5 tot 10 ton. De bak is leverbaar in vier breedtes van 2,4 tot 2,95 meter. Er gaat maximaal 3 kuub kuilvoer in. De bak opent met een maximale opening van 2,14 meter.

Importeur Farmstore laat weten dat de bakken leverbaar zijn. Quicke heeft de prijzen nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Jacco van Erkelens

Ben je op zoek naar gebruikte voorlader-aanbouwdelen van Quicke? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Voorlader voor Oostenrijkse Syn Trac-systeemtrekker

De Oostenrijkse machinefabrikant Syn Trac levert vanaf heden ook voorladers voor de multifunctionele Syn Trac-systeemtrekkers.
Afbeelding artikel

Bobcat zet Agri-versie van compacte verreiker TL25.60 in de markt

Bobcat introduceert de compacte verreiker TL25.60 Agri. Het verschil met de 'gewone' variant zit 'm in uitrustingsniveau en optiepakketten.
Afbeelding artikel

Elektrische ombouwkit voor Manitou-verreikers met dieselmotor

Manitou test de technische en economische haalbaarheid van het elektrificeren van verreikers met een dieselmotor.
Beheer
WP Admin