fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Record voor Lemken: omzet met 25% gestegen

Een verklaring voor de record omzetstijging van Lemken is dat producten als de nieuwe cultivator Karat 10 en nieuwe ploegmodellen als de Juwel 6-wentelploeg voor meer vraag zorgen. - Foto: Lemken

De Duitse machinefabrikant Lemken boekt een recordjaar met een verwachte omzet van € 559 miljoen. Het bedrijf kijkt positief naar 2023.

Lemken ziet in het afgelopen boekjaar een omzetgroei van circa € 559 miljoen. Dat is een stijging van 25%, een record voor het 243 jaar oude familiebedrijf.

De omzetgroei komt hoofdzakelijk door prijsstijgingen die het bedrijf heeft doorgevoerd. Ook weten steeds meer grote akkerbouwers de machinefabrikant weten vinden. Dat is volgens Lemken ook een verklaring voor de omzetstijging.

Innovaties te verwachten op Agritechnica 2023

Ook voor boekjaar 2023 verwacht Lemken een positieve bedrijfsontwikkeling. De fabrikant komt in november op mechanisatievakbeurs Agritechnica in Hannover (D.) met innovaties in zijn gehele productportfolio. Het gaat met name over innovaties op het gebied van autonome aandrijvingen en koolstoflandbouw.

80% van omzet door export

Anthony van der Ley, CEO van Lemken, zegt dat het aantal bestellingen de verwachtingen van de fabrikant heeft overtroffen. Op de thuismarkt in Duitsland werd de afzet uitgebreid. “We genereren momenteel al 80% van onze omzet met exportactiviteiten. We zien hier nog meer groeipotentieel door nieuwe markten en doelgroepen aan te boren”, zegt Van der Ley. Ook producten als de nieuwe Karat 10-cultivator en nieuwe ploegmodellen als de Juwel 6-wentelploeg zorgden voor meer vraag.

Overname Equalizer en focus op personeel

De overname van de Zuid-Afrikaanse precisiezaakmachinefabrikant Equalizer gaat volgens Lemken een bijdrage leveren aan de verdere groei van de fabrikant. Daarnaast ligt de focus op medewerkers. Het afgelopen boekjaar is het aantal medewerkers wereldwijd gestegen naar 1.773 (+ 4,5%). Lemken blijft voortdurend op zoek naar goed opgeleide specialisten voor alle onderdelen binnen het bedrijf.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Beheer
WP Admin