fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial verwerft meerderheidsbelang in Bennamann

De samenwerking van het Amerikaanse CNH Industrial en Britse Bennamann resulteerde in een prototype New Holland T7-trekker die rijdt op LNG, vloeibaar (bio)gas. Tanken van LNG gaat volgens New Holland net zo gemakkelijk als diesel tanken. - Foto: CNH International

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial breidt zijn activiteiten en capaciteiten op het gebied van alternatieve brandstoffen uit met een meerderheidsbelang in het Britse Bennamann.

Bennamann is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf werkt aan oplossingen voor het opvangen, hergebruiken en opslaan van vluchtige methaanemissies (LNG, Liquefied Natural Gas) voor energiegebruik.

In combinatie met de apparatuur van CNH Industrial (CNHi) levert de infrastructuur van Bennamann naar eigen zeggen ‘een CO2-negatief systeem dat een circulaire economie in de landbouw ondersteunt’.

New Holland T7-trekker op LNG

In 2019 ontwikkelde CNHi samen met Bennamann een brandstoftank voor vloeibaar aardgas voor een prototype methaantrekker. In 2021 verwierf CNHi een minderheidsbelang in het bedrijf.

De samenwerking resulteerde in een prototype New Holland T7-trekker die rijdt op LNG, vloeibaar (bio)gas. CNHi wil de T7-trekker op LNG het komende jaar op meerdere boerderijen installeren. De gecomprimeerde vluchtige methaanoplossingen zijn in de toekomst vloeibaar, meldt CNHi.

‘Boerderij als mini-energiehub’

Derek Neilson, president agriculture bij CNHi: ”Door ons aandeel in Bennamann te consolideren, bieden we onze klanten een volledige service voor energieproductie, -opslag en -distributie. Deze oplossing transformeert boerderijen in mini-energiehubs die in hun eigen energiebehoeften kunnen voorzien, hun eigen mest kunnen produceren en overtollig gas op de markt kunnen aanbieden.”

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kamps de Wild neemt De Vries Mechanisatie over

Kamps de Wild, onderdeel van Royal Reesink, heeft De Vries Mechanisatie in het Drentse Beilen overgenomen.
Afbeelding artikel

WN Kramer importeur van Farmtec-spitmachines

WN Kramer heeft vanaf 1 januari het importeurschap van Farmtec roterende spitmachines overgenomen van Farmstore.
Afbeelding artikel

Motorenfabrikant Deutz neemt Rolls-Royce Power Systems over

Motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems voor overname van Daimler Truck-motoren tot 650 pk.
Beheer
WP Admin