fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial verwerft meerderheidsbelang in Bennamann

De samenwerking van het Amerikaanse CNH Industrial en Britse Bennamann resulteerde in een prototype New Holland T7-trekker die rijdt op LNG, vloeibaar (bio)gas. Tanken van LNG gaat volgens New Holland net zo gemakkelijk als diesel tanken. - Foto: CNH International

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial breidt zijn activiteiten en capaciteiten op het gebied van alternatieve brandstoffen uit met een meerderheidsbelang in het Britse Bennamann.

Bennamann is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf werkt aan oplossingen voor het opvangen, hergebruiken en opslaan van vluchtige methaanemissies (LNG, Liquefied Natural Gas) voor energiegebruik.

In combinatie met de apparatuur van CNH Industrial (CNHi) levert de infrastructuur van Bennamann naar eigen zeggen ‘een CO2-negatief systeem dat een circulaire economie in de landbouw ondersteunt’.

New Holland T7-trekker op LNG

In 2019 ontwikkelde CNHi samen met Bennamann een brandstoftank voor vloeibaar aardgas voor een prototype methaantrekker. In 2021 verwierf CNHi een minderheidsbelang in het bedrijf.

De samenwerking resulteerde in een prototype New Holland T7-trekker die rijdt op LNG, vloeibaar (bio)gas. CNHi wil de T7-trekker op LNG het komende jaar op meerdere boerderijen installeren. De gecomprimeerde vluchtige methaanoplossingen zijn in de toekomst vloeibaar, meldt CNHi.

‘Boerderij als mini-energiehub’

Derek Neilson, president agriculture bij CNHi: ”Door ons aandeel in Bennamann te consolideren, bieden we onze klanten een volledige service voor energieproductie, -opslag en -distributie. Deze oplossing transformeert boerderijen in mini-energiehubs die in hun eigen energiebehoeften kunnen voorzien, hun eigen mest kunnen produceren en overtollig gas op de markt kunnen aanbieden.”

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Leasemaatschappij DLL koopt het Duitse elf Leasing

Leasemaatschappij DLL (De Lage Landen) is van plan om eind 2024 de Duitse leasemaatschappij elf Leasing over te nemen.
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Kamps de Wild neemt De Vries Mechanisatie over

Kamps de Wild, onderdeel van Royal Reesink, heeft De Vries Mechanisatie in het Drentse Beilen overgenomen.
Beheer
WP Admin