fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNHi neemt aandeel in Bennamann

CNH Industrial heeft een minderheidsaandeel verworven in het Britse Bennamann, een snel groeiend bedrijf in agrarische technologie op het gebied van schone energie.

Met deze stap is CNH Industrial (CNHi) nu Bennamanns ‘exclusieve agrarische partner’. CNHi wil investeren in productiviteitsverhogende duurzame technologie die boeren echte voordelen oplevert. Bovendien speelt het zo in op maatschappelijke wensen om meer schone energie te gebruiken. Dat stelt boeren in staat om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen en meer ‘circulair’ te gaan boeren.

Focus op biomethaan

Bennamann legt zich toe op een energieonafhankelijke, duurzame landbouw, en doet dat onder meer op boerderijniveau. De aanpak maximaliseert het gebruik van ter plaatse beschikbare hernieuwbare energiebronnen als zon en wind, in combinatie met de opwekking van biomethaangas uit ‘dierlijk afval’ (lees: mest). Dit zou alle energie moeten leveren die nodig is voor het landbouwbedrijf. Boeren kunnen zo onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen, hun bedrijfskosten verlagen, eventueel zelfs biogas of vloeibare biobrandstoffen verkopen, en producten verbouwen met een lage CO2-footprint en minimale input van kunstmest.

Deze aanpak wordt momenteel getest op een zestal boerderijen in Cornwall om de levensvatbaarheid van dit gesloten energiesysteem aan te tonen. CNH Industrial werkt actief samen met Bennamann aan alternatieve brandstoffen voor landbouwmachines.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

De werktuigendrager van de Duitse fabrikant Nexat is leverbaar met een schijvenbemester van Evers Agro.
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin