fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco Power presenteert nieuwe variant Core75-motor met 340 pk

Tijdens de ConExpo Con/Agg-show, volgende maand in Las Vegas (VS), zal motorenfabrikant Agco Power de nieuwe Core75-highspeed motor met 340 pk tonen. - Foto: Agco

Motorenfabrikant Agco Power presenteerde vorig jaar een nieuw 7,5 liter groot motorblok. De fabrikant presenteert volgende maand op de ConExpo Con/Agg-show in Las Vegas (VS) een nieuwe variant van de vorig jaar geïntroduceerde Core75-motor.

De nieuwe variant Core75-motor werkt met een hoger toerental tot 2.100 toeren. Daarmee levert de motor tot 340 pk. Dat is volgens de fabrikant 12% meer vermogen dan het motorblok dat wordt geplaatst in de zevende generatie Fendt 700-serie (zo’n 300 pk).

Core75-motor geschikt voor diverse brandstoffen

De motor is geschikt voor HVO (blauwe diesel). Volgens Agco Power is de motor vooral geschikt voor gebruik in constructie- of industriële machines. Het nieuwe motorblok, is net als de Core75 met lager toerental, met kleine wijzigingen in design en componenten, geschikt te maken voor brandstoffen als waterstof, methanol en biogas.

Auteur: Annelies Bakker

Lees hoe de Agco Core75-motor bevalt in de Fendt 728 Vario-trekker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Steyr test waterstoftrekker Steyr FCtrac met brandstofcel

Steyr ontwikkelt samen met de technische universiteit in Wenen de Steyr FCtrac, een waterstoftrekker die werkt met een brandstofcel.
Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Beheer
WP Admin