Terug naar nieuwsoverzicht

Zibo-granulaatstrooier leverbaar met Isobus-aansturing

Zibo levert zijn granulaatstrooiers nu optioneel met Isobus-aansturing. Een vereiste is dat de trekker is voorzien van Isobus VT-vrijschakeling. - Foto: Bob Karsten

Zibo, een merk van Zinger Mechanisatie uit Borger (Dr.), levert granulaatstrooiers nu ook met Isobus-aansturing.

Voor Isobus-aansturing voorziet de machinefabrikant de Zibo-granulaatstrooier optioneel van een vernieuwde elektromotor op de zaaias en een Müller-aansturingskast. Samen met gps-leverancier Trimble toonde Zibo de granulaatstrooier met Trimbe-techniek vorige week op de Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek in Vijfhuizen (N.-H.). De Isobus-aansturing werkt volgens de fabrikant overigens met alle merken gps-systemen.

Aansturen via taakkaart

Een vereiste is dat de trekker is voorzien van Isobus VT-vrijschakeling. Dat wil zeggen dat het beeldscherm een Isobus-scherm kan tonen.

Als de trekker of het gps-systeem overweg kan met taakkaarten, is het mogelijk om de granulaatstrooier aan te sturen op basis van een taakkaart. Een rvs granulaatstrooierset bestaande uit twee units met elk twee uitlopen staat in de prijslijst voor € 7.655. Een vergelijkbare set met potmeteraansturing kost € 4.055.

Ombouwen naar Isobus-aansturing

De huidige aansturing met een potmeter blijft leverbaar op de Zibo-granulaatstrooier. Het is mogelijk een bestaande granulaatstrooier om te bouwen naar Isobus-besturing. Daarvoor is wel een Müller-aansturingskast en een andere elektromotor nodig.

De variant met een hydraulische klepbediening wordt niet meer gebouwd. De pneumatische granulaatstrooiers zijn overigens ook leverbaar met Isobus-aansturing.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNH Industrial investeert in bodemsensortechnologie

CNH Industrial begint in 2023 via het merk Case IH met een testfase van de bodemsensortechnologie van EarthOptics.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Stapje voor stapje naar bovenover ploegen’

Een antislipwiel naast het achterwiel van een trekker is zo gek nog niet, schrijft Bas van Hattum, hoofdredacteur TREKKER in zijn...
Afbeelding artikel

Vlaming Groep showt Italiaanse Biomulch-overtopfrees

Vlaming Groep, importeur van de Italiaanse fabrikant Concept Perugini, toont een nieuwe Biomulch-overtopfrees: de SFB300.
Beheer
WP Admin