fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

SVgroup neemt Jan Veenhuis Machinefabriek over

SVgroup en Jan Veenhuis Machinefabriek gaan per 1 januari 2023 verder onder één gezamenlijke SVgroup-vlag. Het personeel van beide partijen heeft zich verzameld voor een groepsfoto. - Foto's: SVgroup

SVgroup uit Rijssen (Ov.), moederbedrijf van Schuitemaker en Veenhuis, neemt per 1 januari 2023 Jan Veenhuis Machinefabriek uit Raalte (Ov.) over. Jan Veenhuis is vooral bekend van kipwagens en haakarmsystemen.

Schuitemaker en Veenhuis fuseerden in 2019 tot SVgroup. Vanaf 1 januari 2023 breidt SVgroup het productassortiment verder uit met Jan Veenhuis-producten. Jan Veenhuis bouwt landbouw-, silage- en zandkippers. Veenhuis en Schuitemaker zijn bekend van mesttanks en silagewagens. De combinatie van beide partijen kan elkaar versterken zo denkt SVgroup, omdat beide zich inspannen in de agrarische- en grondverzetsector.

Lees ook het interview uit 2021 met de directie van SVgroup naar aanleiding van de fusie.

Na 27 jaar weer samen

Met de overname is het oorspronkelijke familiebedrijf na 27 jaar weer samen. Sinds 1996 opereerden Veenhuis en Jan Veenhuis namelijk als twee aparte bedrijven. Jos Kamp, algemeen directeur van SVgroup, is blij met deze stap. Hij zegt dat de toevoeging van Jan Veenhuis Machinefabriek zorgt voor een uitbreiding van de productiecapaciteit, omdat er een extra productielocatie beschikbaar komt.

Marc Veenhuis (l.) en Jos Kamp (r.) zijn beiden tevreden met de stap, en verwachten elkaar te kunnen gaan versterken.

Marc Veenhuis van Jan Veenhuis Machinefabriek (links) en Jos Kamp van SVgroup zijn beiden tevreden met de overname. Ze verwachten elkaar te kunnen versterken.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin