fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

SVgroup neemt Jan Veenhuis Machinefabriek over

SVgroup en Jan Veenhuis Machinefabriek gaan per 1 januari 2023 verder onder één gezamenlijke SVgroup-vlag. Het personeel van beide partijen heeft zich verzameld voor een groepsfoto. - Foto's: SVgroup

SVgroup uit Rijssen (Ov.), moederbedrijf van Schuitemaker en Veenhuis, neemt per 1 januari 2023 Jan Veenhuis Machinefabriek uit Raalte (Ov.) over. Jan Veenhuis is vooral bekend van kipwagens en haakarmsystemen.

Schuitemaker en Veenhuis fuseerden in 2019 tot SVgroup. Vanaf 1 januari 2023 breidt SVgroup het productassortiment verder uit met Jan Veenhuis-producten. Jan Veenhuis bouwt landbouw-, silage- en zandkippers. Veenhuis en Schuitemaker zijn bekend van mesttanks en silagewagens. De combinatie van beide partijen kan elkaar versterken zo denkt SVgroup, omdat beide zich inspannen in de agrarische- en grondverzetsector.

Lees ook het interview uit 2021 met de directie van SVgroup naar aanleiding van de fusie.

Na 27 jaar weer samen

Met de overname is het oorspronkelijke familiebedrijf na 27 jaar weer samen. Sinds 1996 opereerden Veenhuis en Jan Veenhuis namelijk als twee aparte bedrijven. Jos Kamp, algemeen directeur van SVgroup, is blij met deze stap. Hij zegt dat de toevoeging van Jan Veenhuis Machinefabriek zorgt voor een uitbreiding van de productiecapaciteit, omdat er een extra productielocatie beschikbaar komt.

Marc Veenhuis (l.) en Jos Kamp (r.) zijn beiden tevreden met de stap, en verwachten elkaar te kunnen gaan versterken.

Marc Veenhuis van Jan Veenhuis Machinefabriek (links) en Jos Kamp van SVgroup zijn beiden tevreden met de overname. Ze verwachten elkaar te kunnen versterken.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Beheer
WP Admin