fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Michels Mooiste: hét Trekker Jaarboek van 2023

Foto's: Michel Velderman; illustraties: TREKKER / Misset

Het Trekker Jaarboek 2023 is uit. Dit keer staat fotograaf Michel Velderman centraal. Hij ontving deze week het eerste exemplaar uit handen van hoofdredacteur Bas van Hattum. Het boek heet ‘Michels Mooiste’. Een echt hebbeding voor elke verzamelaar, liefhebber en professional.

“Ik ben supertrots en weet even niet wat te zeggen”, glimlacht Michel Velderman als hij het eerste exemplaar van zijn Michels Mooiste in handen heeft, Het Trekker Jaarboek 2023 komt vers van de drukker. Michel zelf staat centraal in deze uitgave, waarin een selectie van de mooiste foto’s is verzameld die hij de afgelopen 12,5 jaar maakte.

Fotograaf centraal

Waarom een fotograaf centraal zetten in een boek? Hoofdredacteur Bas van Hattum legt uit: “Michel Velderman valt op door zijn bijzondere wijze van fotograferen. Het lukt hem als geen ander om spanning in een foto aan te brengen, terwijl het uiteindelijk gewoon een ‘blik op wielen’ is wat hij vastlegt. Het lukt de vakman vaak om de emotie tussen mens en machine bijna tastbaar te maken op een foto. En: Michels kijk op landbouwtechniek past precies bij wat wij als merk TREKKER willen uitstralen. Dit jaarboek bevat nieuwe machines en oldtimers, zowel trekkers, machines als zelfrijders, die allemaal op een bijzondere wijze zijn vastgelegd. Echt een must-have voor iedereen die iets heeft met landbouw, trekkers en techniek.”

Fototips en -trucs van Michel

Behalve prachtige kijkplaten en de achtergrondverhalen achter deze mooie foto’s, bevat het boek fototips en -trucs van Michel. Hij legt uit hoe je zelf de mooiste foto’s kunt maken. Hij laat zien welke gereedschappen hij allemaal in zijn auto heeft liggen en geeft bij veel foto’s de camera-instellingen. Dus wie wil, kan er veel uithalen en zelf een volgende stap zetten in fotografie.

Auteur: Bas van Hattum

Michel Velderman glundert als hij het eerste exemplaar in zijn handen heeft van ‘zijn’ jaarboek Michels Mooiste. Het boek bevat de mooiste machines, trekkers en zelfrijders die Michel Velderman de afgelopen 12,5 jaar voor zijn lens kreeg.

Een klein inkijkje in de inhoudsopgave van het Trekker Jaarboek 2023. Dit boek laat landbouwtechniek op z’n mooist zien op de meest bijzondere plekjes in Nederland, België en Duitsland.

Niet alleen kijken, maar ook doen. Michel Velderman verraadt zijn geheim om te komen tot het perfecte plaatje. Hij geeft tips, trucs en je kunt zien met welk gereedschap hij te veld gaat.

Gewoon genieten van jong en oud materieel, zoals van deze Ford 8730 die nog volop wordt ingezet. Bij elke foto kun je de camera-instellingen bestuderen om daar iets van op te steken.

Michel Velderman met het jaarboek in zijn handen. Hij is trots en vereerd dat dit boek zijn naam draagt.

Eén van de vele mooie plaatjes in dit jaarboek. In het boek lees je hoe en waarom Michel bij deze Fendt 933 met Grimme-pootmachinecombinatie uitkwam.

Michel Velderman en Matthijs Verhagen werkten samen aan dit boek. Niet alleen heb je een mooie collectie kijkplaten bij elkaar, maar ook gedetailleerde info die niet eerder naar buiten kwam. Zoals het unieke inkijkje bij het Kemper 20-rijer project.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Mooie jaarafsluiting met Michels Mooiste’

Fotograaf Michel Velderman staat centraal in TREKKER Jaarboek 2023. Waarom? TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum legt het uit.
Afbeelding artikel

VIDEO | Zes woelers tonen effect diepe grondbewerking

Zes woelers tonen verschillende woeltechnieken tijdens een velddemo in Nieuw-Beerta (Gr.). Bekijk de effecten van diepe grondbewerking.
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: New Holland T9.565 met gps-gestuurde kilverbak

Akkergigant New Holland T9.565 trekt een gps-gestuurde kilverbak om samen met twee bulldozers een perceel te egaliseren.
Beheer
WP Admin