fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro introduceert kortere voorzetdiepwoeler met tanden in één rij

De Breton XL-voorzetwoeler heeft alle tanden op één rij gemonteerd, waardoor een inbouwlengte van 60 cm mogelijk is. - Foto: Evers Agro

Machinefabrikant Evers Agro ontwikkelde een nieuwe voorzetdiepwoeler. De Breton XL heeft alle tanden in één rij, waardoor een kortere inbouwlengte mogelijk is.

Evers Agro uit Almelo (Ov.) biedt als alternatief voor de Holsteiner-voorzetdiepwoeler de zogenoemde Breton XL-voorzetdiepwoeler aan. Het grote verschil tussen deze woelers zit ‘m in de plaatsing van de tanden.

Bij de Holsteiner zijn de tanden gemonteerd in een W-vorm, bij de nieuwe Breton XL zijn ze op één rij zijn gemonteerd. Het resultaat is dat de Breton XL een kortere inbouwlengte heeft: 60 centimeter van kogel tot kogel. Bij de Holsteiner is dit 80 centimeter, waarbij de extra ruimte tussen de tanden zou zorgen voor makkelijkere doorlaat voor zware gronden.

Hefarmen wisselen

De voorzetdiepwoeler is te gebruiken in combinatie met een vervolgbewerking, zoals met een rotorkopeg of een cultivator. Daarvoor is de Breton XL standaard voorzien van een hydraulische hefinrichting achterop. Detail: door de korte hefarmen van kant te wisselen, kun je kiezen tussen een categorie 2 of 3 aanspanning. De hefinrichting tilt tot 3.000 kilo.

Breekboutbeveiliging

De Breton XL is alleen leverbaar met 3 meter werkbreedte. Daarbij maak je een keuze uit vier, vijf of zes tanden. Die tanden zijn te verschuiven of te (de)monteren.

Standaard is een breekboutbeveiliging aanwezig. Evers Agro laat weten dat die op een zodanige manier is gepositioneerd dat een losse tand niet in de een rotorkopeg terechtkomt. De doorlaathoogte tot het frame is 75 centimeter.

De voorzetdiepwoeler in een uitvoering met vier tanden kost bruto €8.600.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Diepwoelers: het budget bepaalt

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions wordt importeur van 4Disc Acticut

Agri Bio-Solutions gaat machines van het Duitse 4Disc importeren. 4Disc is bekend van een nieuw werktuig voor grondbewerking: de Acticut.
Beheer
WP Admin