Terug naar nieuwsoverzicht

Joskin bouwt snel te legen Tornado-meststrooiers

De Belgische fabrikant Joskin heeft een nieuwe generatie Tornado-meststrooiers gebouwd. Het doel is eenvoudiger legen en sneller schoonmaken van de laadbak. - Foto's: Joskin

De Belgische machinefabrikant Joskin heeft een nieuwe generatie Tornado-meststrooiers gebouwd met gladdere zijwanden en een laadbak met een meer conische vorm. Het doel is makkelijker legen en sneller schoonmaken van de laadbak.

Joskin bouwt al sinds de jaren negentig Tornado-meststrooiers. De fabrikant heeft zijn meststrooiers onder de loep genomen en de laadbak opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd. Om ervoor te zorgen dat de laadbak makkelijker te legen en eenvoudiger schoon te maken is, heeft Joskin de bak een meer conische vorm gegeven en de zijwanden gladder gemaakt.

Verbrede achterkant, leidingen geïntegreerd

De achterkant van de strooier, modeltype 5513, is verbreed. Zo strooit de machine de mest gelijkmatiger over het veld. Ook zijn de hydraulische leidingen in de bovenrand van de laadbak geïntegreerd, zodat deze beter tegen elk contact met het materiaal zijn beschermd volgens de fabrikant. Daarnaast is het ontwerp van het spatbord herzien. Deze heeft een hellingshoek van 45 graden ter voorkoming van ophoping van materiaal op de machine.

De nieuwe Tornado-meststrooier, modeltype 5513, is vanaf februari 2023 leverbaar. De brutoprijs bedraagt € 64.400.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte Joskin-meststrooier? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Joskin heeft de hydraulische leidingen van de Tornado-messtrooier in de bovenrand van de laadbak geïntegreerd.

Het spatbord is opnieuw ontworpen. Dit moet zoveel mogelijk ophoping van materiaal voorkomen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

LMB Geertsema opnieuw importeur van Claydon-machines

LMB Geertsema uit het Groningse Munnekezijl wordt weer importeur van Claydon-machines in Nederland. In 2013 was Geertsema ook al importeur van...
Afbeelding artikel

Video | Noord-Ierse mesttank Redrock 2500 op Nederlandse akker

Met kleine aanpassingen is de Ierse Redrock-mesttank geschikt voor de Nederlandse markt. Een video-impressie.
Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Beheer
WP Admin