fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Machinefabrikant Joskin bouwt nieuwe fabriek in Luxemburg

Zo ziet de toekomstige Joskin-productielocatie van kiepwagens, stalmeststrooiers en mogelijke nieuwe machines in Luxemburg er uit. - Foto: Joskin

De Belgische machinefabrikant Joskin, met fabrieken in België, Frankrijk en Polen, bouwt een nieuwe fabriek in het zuiden van Luxemburg.

Joskin Groep is op zoek naar meer productiecapaciteit. De fabrikant gaat een nieuwe fabriek bouwen op de grens van de Luxemburgse gemeenten Sanem en Esch-sur-Alzette. Het project bestaat uit een gebouw van 15.000 vierkante meter op een terrein van 6 hectare.

Nieuwe machines ontwikkelen

Naast meer capaciteit voor de bestaande modellen, zoekt de fabrikant ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe machines. In de nieuwe fabriek gaat Joskin voornamelijk kiepwagens en stalmeststrooiers bouwen. De capaciteit is berekend op vijf aanhangwagens per dag. Het bedrijfsplan is gebaseerd op een gemiddelde van iets meer dan vier eenheden per dag.

Bouw start in 2023

De huidige vijf productielocaties zijn volgens Joskin niet geschikt voor uitbreiding, voornamelijk vanwege ruimtegebrek. Het Belgische bedrijf hoopt in 2023 te kunnen beginnen met de bouw van het nieuwe pand en dit eind 2023 af te ronden. De fabrikant verwacht de eerste aanhangers in 2027 vanuit Luxemburg uit te leveren.

Auteur: Jacco van Erkelens

Ben je op zoek naar gebruikte Joskin-machines? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

De werktuigendrager van de Duitse fabrikant Nexat is leverbaar met een schijvenbemester van Evers Agro.
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Beheer
WP Admin