fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone breidt Vendro-serie uit met vier nieuwe getrokken cirkelschudders

De werkbreedte van de Krone T 1020 getrokken cirkelschudder is 10,20 m. Het benodigde vermogen is slechts 55 pk. - Foto's: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone vult zijn Vendro-serie getrokken cirkelschudders met werkbreedtes van 9,0 tot 11,2 m aan. De Vendro T 900, Vendro T 1020 en Vendro T 1120 zijn komend seizoen verkrijgbaar met een tweepuntsbevestiging. De Vendro C 1120 en C 1120 plus hebben een dissel of driepuntsbevestiging.

De getrokken Vendro-cirkelschudder is een halfgedragen schudder. Dat betekent dat je de schudder met een wielstel oplicht, legt Marc Berghuis, verkoopmanager van Krone, uit. “Je hoeft deze alleen maar in een tweepuntsbevestiging oftewel in een hefarm te tillen. Hierdoor heb je het gewicht niet meer zo hard nodig en kun je met een kleine trekker vanaf 50 pk al sturen. De topstang heb je dus niet nodig met deze modellen”, zegt Berghuis.

Uitgerust met OptiTurn-schuddertanden

De nieuwe getrokken Vendro-cirkelschudders van Krone worden standaard uitgerust met OptiTurn-schuddertanden en tandarmen. Door een dichtbij de schuddertand lopend wiel plus een gebogen schuddertand zorgen de cirkelschudders volgens de fabrikant voor optimale bodemaanpassing, een schone gewasopname en goed schudbeeld.

Meer comfort

Het OptiTurn-concept is zo ontwikkeld dat je de cirkelschudder zowel voor gewoon schudden als ook voor kantschudden kunt gebruiken. Voor de gewenste schudhoek stel je zonder gereedschap vier posities in. Een steile schudhoek betekent agressiever schudden. Een vlakkere schudhoek is bedoeld voor minder agressief schudden en voor het drogen van het gewas.

Tekst gaat verder onder de foto

De nieuwe Krone Vendro T 1020 cirkelschudder beschikt over een kortere opklaptijd. Doordat de verlichting naar boven is geklapt tijdens het schudden, blijft deze mooi schoon voor transport over de weg.

De nieuwe Krone Vendro T 1020 cirkelschudder beschikt over een kortere opklaptijd. Doordat de verlichting naar boven is geklapt tijdens het schudden, blijft deze mooi schoon voor transport over de weg.

Bedieningssnelheid

Dankzij een volgordeschakeling gaat het uitklappen van de schudder en het instellen van transportstand in werkstand vrij vlot. Zo voorkom je volgens Krone fouten in de bediening en vervalt het ontgrendelen van de boom met een trekkabel.

Meer bodemvrijheid

Het transportonderstel van de schudder is nieuw ontwikkeld. Het heeft nu meer bodemvrijheid in transportstand en een kortere opklaptijd. Doordat de verlichting van de schudder naar boven is geklapt tijdens schudwerkzaamheden blijft deze schoon voor het wegtransport.

Tekst gaat verder onder de foto

De 11,20 m brede Vendro-cirkelschudder is standaard uitgerust met een dissel en trekoog (40 mm) voor de boven- en ondertrekhaak.

De 11,20 m brede Vendro-cirkelschudder is standaard uitgerust met een dissel en trekoog (40 mm) voor de boven- en ondertrekhaak.

Vendro C 1120 en 1120 plus

De Vendro C 1120 en 1120 plus bieden nieuwe aankoppelingsmogelijkheden. De schudder is standaard uitgerust met een dissel en trekkoog (40 mm) voor de boven- en ondertrekhaak. Optioneel is een kogelkoppeling (80 mm) of bevestiging in de zwaaihaak. Bij de variant Vendro C 1120 plus is de schudder met een driepuntsbok uitgerust.

Brutoprijzen cirkelschudders

Dit zijn de brutoprijzen van de nieuwe Vendro getrokken cirkelschudders met werkbreedtes van 9,0 tot 11,2 m:

  • Vendro T 900 met tweepuntsbevestiging in de hef kost € 27.455.

  • Vendro T 1020 met tweepuntsbevestiging in de hef kost € 33.365.

  • Vendro T 1120 met tweepuntsbevestiging in de hef kost € 35.735

  • Vendro C 1120 met dissel met trekoog/optioneel kogelkop/zwaaihaak kost € 36.080.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte Krone Vendro-schudder? Neem een kijkje op Traktorpool

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Beheer
WP Admin