fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hellmann Worldwide Logistics opent groot magazijn voor Claas

Bij de opening van het nieuwe Claas-magazijn waren directieleden van Claas en Hellmann evenals vertegenwoordigers van de gemeente Oelde (D.) aanwezig. - Foto: Claas

Hellmann Worldwide Logistics opent een nieuw magazijn voor machinfabrikant Claas met een oppervlakte van 18.000 m2 in het Duitse Oelde. Vanuit dit magazijn wordt de Claas-fabriek in Harsewinkel (D.) voorzien van machineonderdelen.

Het huidige magazijn van Hellman een oppervlakte van 9.000 m2 krijgt er na de afsluiting van de tweede bouwfase nog eens 9.000 m2 bij. Op deze manier anticipeert Hellman op de aanhoudende groei van de machinefabrikant Claas.

Het nieuwe magazijn is een van de grootste vestigingen van Hellmann in Duitsland. Bij de opening waren naast directieleden van Claas en Hellmann ook vertegenwoordigers van de gemeente Oelde aanwezig.

Opslag machineonderdelen Claas

Hellmann gebruikt het magazijn voor de opslag van machineonderdelen uit India, Turkije en China voor Claas. In Oelde worden onderdelen – variërend van eenvoudige schroeven tot 120 kilo zware aandrijfkasten – opgeslagen, verpakt en verwerkt.

Wereldwijd werken bij Claas bijna 12.000 mensen. De machinefabrikant behaalde in 2021 een omzet van € 4,8 miljard.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin