fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn toont nieuwe F40 Evo zelfrijdende veldspuit in Polen

Opvallend is dat de spuitboom van de Kuhn F40 Evo zelfrijdende veldspuit voor de cabine is gemonteerd. - Foto: Kuhn

Machinefabrikant Kuhn presenteerde vorige week de F40 Evo zelfrijdende veldspuit op vakbeurs Agro Show in het Poolse Bednary. De zelfrijder wordt gebouwd in de Artec-fabriek in Corpe (Fr.), waarvan Kuhn sinds 2018 eigenaar is.

Opvallend: de spuitboom van de Kuhn F40 Evo is voor de cabine gemonteerd. De spuitboom is verkrijgbaar in werkbreedtes van 28 tot 50 meter.

De Volvo D8-motor is leverbaar met vermogens van 160 en 185 kW (218 en 252 pk). De hydromechanische transmissie heeft op het veld een maximale snelheid van 25 km/u. Op de weg rijdt de F40 Evo maximaal 40 km/u. Alle vier de wielen zijn aangedreven en kunnen sturen.

Kuhn levert de F40 Evo zelfrijdende veldspuit met een rvs-tank met een inhoud van 5.000 tot 6.000 liter. Naast deze tank heeft de veldspuit ook nog een 300 liter schoon watertank.

Tekst gaat verder onder de video

Prijs en levertijd nog niet bekend

De veldspuit zal vooral buiten Frankrijk onder de Kuhn-naam worden verkocht. Het is nog niet bekend wanneer de Kuhn F40 Evo in Nederland leverbaar is. De prijs is eveneens niet bekendgemaakt.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Primeur: Kuhn komt met frontbandhark

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Beheer
WP Admin