Terug naar nieuwsoverzicht

Primeur: Kuhn komt met frontbandhark

Naar verwachting is de nieuwe Kuhn-bandhark Merge Maxx 440 F in 2023 te koop in Nederland. - Foto: Kuhn

Machinefabrikant Kuhn komt met een nieuwe bandhark op de markt. De Merge Maxx 440 F is een bandhark voor in de fronthef.

De Merge Maxx 440 F kan zowel solo als in combinatie met een bandhark of cirkelhark achter de trekker werken. Het voordeel van deze machine is dat je niet meer over je gewas rijdt vóórdat de hark achter de trekker het gewas verplaatst. De tanden van de hark achter de trekker hoeven niet meer het platgereden gras op te pakken en kunnen zodoende lichter worden afgesteld. Het resultaat is een schoner product.

Twee afvoerbanden

De bandhark is 3 meter breed. Bij zijafleggen heeft de hark een werkbreedte van 4,4 meter.

Een 3 meter brede pick-up brengt het gras op twee afvoerbanden. Die kunnen tegelijk naar links en rechts draaien om af te leggen, maar ook beide naar buiten draaien. Dat is vooral handig wanneer je een dubbele, vierrotor of een bandhark achter de trekker hebt hangen. De fronthark legt dan een dunne rug neer die makkelijk opgepakt kan worden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Illustratie: Kuhn

Illustratie: Kuhn

1.140 kg eigengewicht

De Merge Maxx 440 F hangt in een pendelframe, waarmee een pendelslag van 10 graden mogelijk is. De eisen voor de trekker zijn een enkelwerkende fronthef of een dubbelwerkende fronthef met zweefstand.

Voor de drukontlasting gebruikt Kuhn twee hydraulische cilinders die aan lastoverdracht-haken hangt. Verder heb je een enkelwerkend ventiel en een vrije retour nodig voorop, met 45 l/min en 150 bar olieopbrengst.

Bandhark in 2023 in Nederland

Kuhn is bezig met het samenstellen van een prijs voor de Merge Maxx 440 F-bandhark. Deze is dus nog niet bekend. Wel heeft importeur Reesink een machine in bestelling staan. De importeur verwacht deze voor seizoen 2023 te kunnen leveren.

Auteur: Jacco van Erkelens

Ben je op zoek naar een gebruikte bandhark van Kuhn? Neem een kijkje op Tractorpool.nl

In combinatie met een bandhark, vierrotor hark of dubbele hark kun je het gras voor de trekker onbereden in het zwad laten belanden. Door de fronthark naar buiten te laten afleggen, kan de hark achter de trekker gemakkelijker het gras oprapen en in het zwad leggen.

In de trekker bedien je de fronthark met een kleine bedieningskast. Daarin is de aflegmanier en de snelheid van de pick-up en afvoerbanden in te stellen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Weevers bouwt proefveldrooier voor KWS Benelux

Weevers Mechanisatie heeft voor KWS Benelux een Grimme GZ-wagenrooier omgebouwd naar een specifieke proefveldrooier.
Afbeelding artikel

Optitedd-rotorarm voor Kuhn-schudders

Kuhn heeft rotorarm Optitedd ontwikkeld voor zijn gedragen en halfgedragen schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter.
Afbeelding artikel

Klassieker | Franse maaidorser International 933 met Nederlandse cabine

Bertus Verbeek en zoon Arnoud kochten vorig jaar een International 933 (uit 1980) in Duitsland, nog van de eerste eigenaar.
Beheer
WP Admin