fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dit zijn de kandidaten voor verkiezing Tractor of the Year 2023

Foto: Antonio Carraro

De Tractor of the Year-verkiezing 2023 (TOTY) is in gang gezet: de kandidaten zijn bekend, de tijdlijn staat uit. Op de Italiaanse mechanisatiebeurs Eima wordt in november bekendgemaakt wie de prestigieuze eretitels toekomt. Dit zijn de kandidaten voor 2023.

Met de coronapandemie achter ons, mochten alle 25 TOTY-juryleden – uit elk Europees land een jurylid– weer samenkomen in Italië. Daar gaven alle fabrikanten een presentatie waarin ze de nieuwe modellen voorstelden.

Lees verder onder de tabel

De komende maanden benutten de juryleden om deze trekkers nader te bekijken, te testen en gedetailleerde info op te slurpen. De jury bepaalt vervolgens in november wie de award wint van ‘Tractor of the Year’, ‘Best of Specialized’ en ‘Best of Utility’. Dan is er nog de overall award van ‘Best of Sustainable’ voor de meest innovatieve, duurzame techniek of trekker.

Op woensdag 9 november worden alle awards uitgereikt op mechanisatiebeurs Eima in het Italiaanse Bologna.

Wel primeurs, geen details

Onder die nieuwe kandidaten zitten primeurs. Dat is vooral in de klasse rond de 300 pk. De merken Fendt, John Deere en New Holland hebben TREKKER verboden op dit moment details vrij te geven. In diezelfde klasse zit ook de Valtra Q.

Lees verder onder de tabel

8 smalspoortrekkers in ‘Best of Specialized’

De uitreiking van de TOTY-awards vindt het ene jaar plaats in Italië op de Eima en het andere jaar in Duitsland op de vakbeurs Agritechnica. Editie 2023 vindt plaats in Italië. Dat gaat samen met een hoog aandeel smalspoortrekkers in de categorie Best of Specialized. De reden daarvan is dat Italië veel fabrikanten kent van smalspoortrekkers én – logisch ook – de markt voor smalspoortrekkers in dat land groot is.

Voor de categorie smalspoortrekkers zijn deze editie maar liefst acht aanmeldingen. Allemaal met vernieuwingen rondom de thema’s comfort, wendbaarheid en vooral steeds meer vermogen. Het is enkel John Deere waarvan we nog geen enkel detail van mogen verklappen.

Lees verder onder de tabel

Turkse Basak voor het eerst in ‘Best of Utility’

Voor iedereen is er een eerste keer. Zo ook voor het Turkse trekkermerk Basak, dat meedingt in de categorie Best of Utility. Basak doet mee met de 120 pk sterke 5120. Deze heeft onder de kap een Deutz-motor en een ZF-transmissie. Beide zijn voor de hand liggende componenten om een entree te maken in de Europese trekkermarkt.

Kan de Basak opboksen tegen klasse-collega’s New Holland en McCormick? Hopelijk maakt een proefrit ergens in de komende maanden duidelijk wat de trekker in huis heeft. Voor zover bekend is er nog geen importeur van Basak in Nederland en België.

Auteur: Bas van Hattum

Lees ook: John Deere, New Holland en Reform winnen TOTY 2022

De juryleden van Tractor of the Year. Op de voorste rij, derde van links, TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattem. - Foto: Misset

De Turkse trekkerfabrikant Basak dingt met zijn 120 pk sterke 5120 mee in de categorie Best of Utility. - Foto: Basak

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

TOTY 2024: Claas aan de haal met de hoofdprijs

Fendt, Landini, McCormick en Claas winnen de TOTY 2025 awards. Leuk weetje: het is de 25e keer dat de TOTY awards...
Afbeelding artikel

Winnaars TOTY 2023: Fendt, JCB, New Holland en McCormick

Trekkerfabrikant Fendt gaat huiswaarts met de TOTY 2023 award. JCB, New Holland en McCormick winnen in verschillende TOTY-categorieën.
Afbeelding artikel

Eigen zestraps troef in nieuwe McCormick X6

McCormick introduceert een nieuwe X6-serie in de klasse van 125 tot 145 pk. De trekker valt op door luxe en mogelijkheden,...
Beheer
WP Admin