Terug naar nieuwsoverzicht

RDW: aanvragen kenteken zelfbouwvoertuigen bijna verwerkt

RDW verwerkt de laatste aanvragen voor een voertuigenregistratie. Daarna ontvangen voertuigeigenaren hun kentekenbewijzen.

RDW meldt dat de aanvragen voorkentekenregistratie van zelfbouwvoertuigen op een haar na zijn verwerkt. De instantie geeft aan nu bezig te zijn met de aanvragen van eind december 2021.

Na de aanvraag voor registratie van een zelfbouwvoertuig hebben voertuigeigenaren een mail ontvangen, waarin werd verzocht aanvullende gegevens te leveren. Belangrijk punt hierbij was dat de gegevens binnen vier weken na de datum van de e-mail binnen moesten zijn bij RDW, dus uiterlijk begin februari.

RDW verwerkt nu de laatste aanvragen voor een voertuigregistratie. De voertuigeigenaren ontvangen hun kentekenbewijzen zo snel mogelijk. Het aantal kentekenregistratie-aanvragen overtreft de verwachtingen.

Vertraging levert geen boete op

De vertraging binnen RDW heeft geen gevolgen voor voertuigeigenaren. In eerste instantie zouden voertuigen zonder registratie niet meer de weg op mogen in 2022. Na overleg tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de politie is echter besloten dat de politie tot 1 juli 2022 geen boete uitdeelt als blijkt dat het voertuig niet voldoet aan de registratieplicht. Voertuigeigenaren die nog geen kentekenbewijs hebben ontvangen, moeten nog even geduld hebben voordat zij een kenteken kunnen monteren op het voertuig.

Verzekering wel verplicht

Een landbouwvoertuig moet op de weg nog steeds voldoen aan de verzekeringsplicht. Dat geldt ook als de registratie niet is afgerond. Tevens mag een bestuurder met een ongeregistreerd voertuig niet harder rijden dan 25 km/u. Sneller rijden dan 25 km/u (maximaal 40 km/u) is alleen toegestaan als het voertuig is voorzien van een kentekenplaat.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RDW controleert WAM-registratie op (land)bouwvoertuigen

Zorg dat je trekkers en zelfrijdende werktuigen met een kenteken WAM-geregistreerd zijn bij RDW.
Afbeelding artikel

Geef kenteken van geregistreerd voertuig door aan verzekeraar

Meld je geregistreerde voertuig aan bij je verzekeraar. Dan volgt een koppeling in het centraal verzekeringsregister.
Afbeelding artikel

1 juli 2022: registratie landbouwvoertuig en kenteken verplicht

Kentekenplicht geldt vanaf 1 juli 2022 voor alle geregistreerde landbouwvoertuigen op de openbare weg, op een enkele uitzondering na.
Beheer
WP Admin