Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme test prototype bekerpootmachine

Fabrikant Grimme test twee nieuwe bekerpootmachines in Nederland. - Foto: Niels van der Boom

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe bekerpootmachine. Op Facebook circuleren foto’s van het prototype, de Grimme Prios 440-pootmachine die in de Flevopolder aan het aardappels poten is.

Jan Bouma Area, sales manager van Grimme, knikt bevestigend. “We hebben nu twee machines lopen, maar verder zeg ik er nog niks over.”

Volgens Agrifoto wordt in dezelfde werkgang de grond gefreesd door een GF 400 hakenfrees en via een subframe hangt de pootmachine aan de trekker. De aanaardmodule is zo te zien op de foto’s nieuw. Het design van de nieuwe Grimme Prios 440 heeft veel weg van de nieuwe Rexor en Ventor.

Grimme Farm Days

Op de Grimme Farm Days​​ – van 21 t/m 24 juni in het Duitse Cappeln – is deze noviteit te zien. Dan maakt de fabrikant ook verdere details en prijzen bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Grimme opent vestiging in Noordoostpolder

Op de Grimme Farm Days (21-24 juni) in Cappeln (D.) maakt de fabrikant meer gegevens bekend over de Grimme Prios 440-pootmachine. - Foto's: Niels van der Boom

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Aardappels telen op IJsland? Regen is dé uitdaging

Vanwege de vele regenval die duurde tot eind april, heeft de IJslandse teler Birkir ‘Armannsson de laatste aardappels pas in juni...
Afbeelding artikel

Grimme-marktplaats vernieuwd en gekoppeld aan Resell App

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft zijn digitale marktplaats die sinds 2016 in de lucht is, vernieuwd. Het platform biedt naast de...
Afbeelding artikel

Grimme levert derde generatie Rexor-bietenrooiers af

De derde generatie Grimme Rexor-bietenrooiers is op details, zoals tasters, nakoppers en extra reinigingsrol, flink gewijzigd.
Beheer
WP Admin