fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme test prototype bekerpootmachine

Fabrikant Grimme test twee nieuwe bekerpootmachines in Nederland. - Foto: Niels van der Boom

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe bekerpootmachine. Op Facebook circuleren foto’s van het prototype, de Grimme Prios 440-pootmachine die in de Flevopolder aan het aardappels poten is.

Jan Bouma Area, sales manager van Grimme, knikt bevestigend. “We hebben nu twee machines lopen, maar verder zeg ik er nog niks over.”

Volgens Agrifoto wordt in dezelfde werkgang de grond gefreesd door een GF 400 hakenfrees en via een subframe hangt de pootmachine aan de trekker. De aanaardmodule is zo te zien op de foto’s nieuw. Het design van de nieuwe Grimme Prios 440 heeft veel weg van de nieuwe Rexor en Ventor.

Grimme Farm Days

Op de Grimme Farm Days​​ – van 21 t/m 24 juni in het Duitse Cappeln – is deze noviteit te zien. Dan maakt de fabrikant ook verdere details en prijzen bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Grimme opent vestiging in Noordoostpolder

Op de Grimme Farm Days (21-24 juni) in Cappeln (D.) maakt de fabrikant meer gegevens bekend over de Grimme Prios 440-pootmachine. - Foto's: Niels van der Boom

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Handige Deense akkerbouwer bouwt 12-rijige aardappelpootmachine

De Deense teler Knud Rosenlund poot dit jaar 50 hectare per dag met een nieuwe, zelf ontwikkelde 12-rijge pootmachine. In de...
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Foto | Machines voor grondbewerking worden steeds slimmer

Fabrikanten van werktuigen voor grondbewerking kondigden op de Agritechnica de eerste technieken aan om machines slimmer te maken.
Beheer
WP Admin