Terug naar nieuwsoverzicht

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

De Oekraïense dealer spoorde de gestolen machines op via online machinebeheerplatform MyJohnDeere. - Foto: Agroteck-Invest

Bij de Russische invasie in Oekraïne zijn niet alleen strategische doelwitten het mikpunt. De Russen gingen ook aan de haal met machines. Dankzij ingebouwde gps-apparatuur werden de machines getraceerd.

Op het terrein van de Oekraïense dealer Agroteck-Invest werden drie John Deere-combines, drie Vaderstad Tempo-zaaimachines en een John Deere 6195M gestolen door de Russen. De machines hebben een gezamenlijke waarde van meer dan € 2,5 miljoen.

Gestolen machines opgespoord via MyJohnDeere

De gestolen machines stonden op het terrein van de Oekraïense dealer en waren al voorzien van gps. Via het online machinebeheerplatform MyJohnDeere kwam de dealer erachter dat de Russen de machines naar een boerderij vlakbij Grozny in de Russische republiek Tsjetsjenië hadden gebracht.

Volgens dealer Agroteck-Invest heeft de diefstal van de machines te maken met de beslissing van John Deere om geen machines meer te leveren aan Rusland. Of de ontvreemde machines weer naar Oekraïne teruggehaald kunnen worden, is onduidelijk.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Eigenaar loonbedrijf: ‘Gps-diefstal heeft veel geld gekost’

Bij loon- en grondverzetbedrijf Seegers werden in de zomer van 2020 vijf gps-systemen gestolen. Hoe verloopt de nasleep van zo’n diefstal?
Afbeelding artikel

Diefstal van gps-systemen uit trekkers in vier jaar met 60% gestegen

Politie Noord-Nederland waarschuwt voor diefstal van gps-systemen uit trekkers. Zij ziet sinds 2019 een toename van 60% in het aantal aangiftes.
Afbeelding artikel

Voorkom diefstal op je erf; lees deze tips

Voorkom diefstal op je erf. Neem preventieve maatregelen en meld verdachte situaties direct. Lees de tips.
Beheer
WP Admin