Terug naar nieuwsoverzicht

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

De Oekraïense dealer spoorde de gestolen machines op via online machinebeheerplatform MyJohnDeere. - Foto: Agroteck-Invest

Bij de Russische invasie in Oekraïne zijn niet alleen strategische doelwitten het mikpunt. De Russen gingen ook aan de haal met machines. Dankzij ingebouwde gps-apparatuur werden de machines getraceerd.

Op het terrein van de Oekraïense dealer Agroteck-Invest werden drie John Deere-combines, drie Vaderstad Tempo-zaaimachines en een John Deere 6195M gestolen door de Russen. De machines hebben een gezamenlijke waarde van meer dan € 2,5 miljoen.

Gestolen machines opgespoord via MyJohnDeere

De gestolen machines stonden op het terrein van de Oekraïense dealer en waren al voorzien van gps. Via het online machinebeheerplatform MyJohnDeere kwam de dealer erachter dat de Russen de machines naar een boerderij vlakbij Grozny in de Russische republiek Tsjetsjenië hadden gebracht.

Volgens dealer Agroteck-Invest heeft de diefstal van de machines te maken met de beslissing van John Deere om geen machines meer te leveren aan Rusland. Of de ontvreemde machines weer naar Oekraïne teruggehaald kunnen worden, is onduidelijk.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen wordt balen opruimen efficiënter volgens Krone.
Afbeelding artikel

Mechanisatiebedrijven ondervinden grote gevolgen oorlog Oekraïne

Ruim 70% van 200 geënquêteerde mechanisatiebedrijven ondervindt grote gevolgen van de oorlog in de Oekraïne.
Afbeelding artikel

StarFire 7000 gps-antenne John Deere

John Deere introduceert een nieuwe gps-antenne, de StarFire 7000. Die maakt het volgens Deere eenvoudiger om RTK-nauwkeurigheid te bereiken (± 2,5...
Beheer
WP Admin