Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere stopt leveringen in Rusland en Belarus

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machine in Rusland en Belarus. Foto: Henk Riswick.

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machines in Rusland en Belarus. Dit ten gevolgde van de oorlog in Oekraïne en de daarbij behorende Amerikaanse sancties.

De fabrikant meldt in een persbericht dat leveringen van nieuwe machines inmiddels twee weken gestaakt is. John Deere geeft aan dat de veiligheid van hun medewerkers prioriteit heeft, en waar kan biedt de fabrikant hulp.

John Deere zegt in het bericht diepbedroefd te zijn over de escalaties en gebeurtenissen in Oekraïne. De landbouwmachineproducent zegt: ‘’We blijven de situatie nauwlettend volgen en voldoen volledig aan de Amerikaanse en internationale sancties’’. Ook andere fabrikanten volgende de sancties. Caterpillar stopt ook de activiteiten in Rusland en ook Lely zet de verkoop stil. Lely geeft aan nog wel onderdelen te leveren aan bestaande klanten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere breidt 5G-serie uit met vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers

John Deere levert vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers in zijn 5G-serie, met meer beenruimte en beter zicht naar voren.
Afbeelding artikel

Mechanisatiebedrijven ondervinden grote gevolgen oorlog Oekraïne

Ruim 70% van 200 geënquêteerde mechanisatiebedrijven ondervindt grote gevolgen van de oorlog in de Oekraïne.
Afbeelding artikel

John Deere start onderhoudsprogramma oudere machines

John Deere komt met Expert Check 7+, een onderhouds- en inspectieprogramma voor John Deere-machines die ouder zijn dan 7 jaar. Tegelijkertijd...
Beheer
WP Admin