fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere stopt leveringen in Rusland en Belarus

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machine in Rusland en Belarus. Foto: Henk Riswick.

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machines in Rusland en Belarus. Dit ten gevolgde van de oorlog in Oekraïne en de daarbij behorende Amerikaanse sancties.

De fabrikant meldt in een persbericht dat leveringen van nieuwe machines inmiddels twee weken gestaakt is. John Deere geeft aan dat de veiligheid van hun medewerkers prioriteit heeft, en waar kan biedt de fabrikant hulp.

John Deere zegt in het bericht diepbedroefd te zijn over de escalaties en gebeurtenissen in Oekraïne. De landbouwmachineproducent zegt: ‘’We blijven de situatie nauwlettend volgen en voldoen volledig aan de Amerikaanse en internationale sancties’’. Ook andere fabrikanten volgende de sancties. Caterpillar stopt ook de activiteiten in Rusland en ook Lely zet de verkoop stil. Lely geeft aan nog wel onderdelen te leveren aan bestaande klanten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Uitgelekt: John Deere T5-combine komt eraan

Op een Facebook-pagina staan foto’s van een nieuwe T5-maaidorser van John Deere. Is dit de opvolger van de T-serie uit 2015?
Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Beheer
WP Admin