fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere stopt leveringen in Rusland en Belarus

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machine in Rusland en Belarus. Foto: Henk Riswick.

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machines in Rusland en Belarus. Dit ten gevolgde van de oorlog in Oekraïne en de daarbij behorende Amerikaanse sancties.

De fabrikant meldt in een persbericht dat leveringen van nieuwe machines inmiddels twee weken gestaakt is. John Deere geeft aan dat de veiligheid van hun medewerkers prioriteit heeft, en waar kan biedt de fabrikant hulp.

John Deere zegt in het bericht diepbedroefd te zijn over de escalaties en gebeurtenissen in Oekraïne. De landbouwmachineproducent zegt: ‘’We blijven de situatie nauwlettend volgen en voldoen volledig aan de Amerikaanse en internationale sancties’’. Ook andere fabrikanten volgende de sancties. Caterpillar stopt ook de activiteiten in Rusland en ook Lely zet de verkoop stil. Lely geeft aan nog wel onderdelen te leveren aan bestaande klanten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Klassieke trekker John Deere 7710 oogt als nieuw

Trekkerliefhebber Christiaan Olde Bolhaar kocht vier jaar terug in Duitsland een gebruikte John Deere 7710 en liet deze reviseren als nieuw.
Afbeelding artikel

Meer details over nieuwe John Deere 6M-serie

John Deere introduceert nu officieel de vernieuwde 6M-serie, waarover twee weken geleden al het een en ander uitlekte. Groot nieuws: meer...
Afbeelding artikel

Ontslagen bij trekkerfabrikant John Deere in VS

Sinds begin dit jaar zijn er bij meerdere John Deere-fabrieken in de Amerikaanse staat Iowa ontslagen gevallen. 650 medewerkers verloren hun...
Beheer
WP Admin