Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken en Krone samen autonoom

Lemken en Krone gieten het project in vorm onder de naam Combined Powers. (Foto's: Krone/Lemken)

Machinefabrikant Krone uit Spelle (D.) en machinefabrikant Lemken uit Alpen (D.) bundelen de krachten in een autonoom aandrijfconcept. Onder de naam Combined Powers stappen de twee bedrijven samen in de robots.

Machinefabrikanten Krone en Lemken bundelen samen de krachten onder de naam Combined Powers (vertaling: gecombineerde krachten). Het project bestaat uit een rijdende unit en verschillende werktuigen. Het concept is het afgelopen jaar getest met een cultivator, ploeg, zaaimachine, maaier, schudder en hark.

230 pk

Een 230 pk sterke dieselmotor drijft de robot aan. De aandrijving van de wielen en de aftakas gebeurt elektrisch. De aandrijfeenheid heeft meerdere en uitgebreide sensorsystemen die zorgen voor veiligheid en monitoren of alles naar wens werkt. De besturing gaat vanaf mobiele toestellen, zoals een smartphone of tablet. Werkopdrachten kunnen via een communicatiemodule en een zogenoemde Agrirouter worden verzonden naar de robots.

Tekst gaat verder onder de foto

Vanaf mobiele apparaten zijn de robots continue te monitoren en te sturen. Ook werkopdrachten kunnen verzonden worden.

Vanaf mobiele apparaten zijn de robots continue te monitoren en te sturen. Ook werkopdrachten kunnen verzonden worden.

TIM-techniek

Bijzonder is dat de robots worden aangedreven door de werktuigen. De bedrijven vonden dit detail noodzakelijk voor het bereiken van de juiste resultaten in het veld. Dit systeem is afgeleid van de ervaringen met de toepassing van Isobus en TIM op Krone en Lemken machines. Combined Powers wil met het autonome concept helpen het arbeidstekort tegen te gaan. Daarnaast hoeven landbouwers niet meer de hele dag het land in, omdat de robot dit voor hen doet. Dit jaar testen Krone en Lemken de machines in allerlei omstandigheden en zal feedback worden gevraagd van landbouwers en loonwerkers.

Het afgelopen jaar is een prototype uitvoerig getest in allerlei werkzaamheden, waaronder het maaien van gras.

Het afgelopen jaar is een prototype uitvoerig getest in allerlei werkzaamheden, waaronder het maaien van gras.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nauwere samenwerking Claas, Amazone en robotfabrikant AgXeed

Claas en Amazone en AgXeed gaan nauwer samenwerken om het autonome veldwerk sneller verder te ontwikkelen.
Afbeelding artikel

​Video | Robots op landbouwbeurs Innov-Agri

Veldrobot Trektor met hybride aandrijflijn was begin september te zien in een demo op landbouwbeurs Innov-Agri in Outarville (Fr.)
Afbeelding artikel

Precision Days: techniek WeLaser voor het eerst te zien in Nederland

Een internationale groep bedrijven en onderzoekers werkt aan een machine om met fiberlaser techniek onkruiden te bestrijden. Tijdens de Precision Days...
Beheer
WP Admin