fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aankoop bemesting: Minder wegtransport en sectieafsluiting

De nieuwe investering van UniCom Oost. - Foto: Hans Prinsen

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers over hun afwegingen om (veel) geld te steken in de aankoop van nieuwe bemestingsapparatuur. Wat telt mee en wat gaf de doorslag? Aan het woord Is Nico Bloemenkamp van UniCom Oost.

“Onze Claas Xerions waren beide aan vervanging toe”, vertelt Nico Bloemenkamp. “We zijn aan het kijken gegaan wat het beste past bij onze bedrijfsvoering.” Nico vervolgt: ‘’We deden voorheen veel transport over de weg vanaf de put naar het land met de 26 m3 opleggercombinatie, dit neemt vaak veel tijd in beslag en gaat ten koste van de capaciteit. We hebben ervoor gekozen om meer mest te transporteren met vrachtwagens, vandaar ook de aanschaf van een grote mestcontainer waar twee vrachtwagens in kunnen lossen. Ook merken we dat het aantal veehouders afneemt, mede door deze redenen kunnen we met één bemestertank minder uit de voeten. Voor de beide tanken komt een Claas Axion 870 te staan die al aanwezig zijn binnen het bedrijf. Zowel de Double Twin als Profi III zijn voorzien van schuifassen om de bodem zoveel mogelijk te ontzien. De nieuwe tanken zijn voorzien van een 9 kuub variabel aangedreven pomp en zijn ook voorbereid voor sectieafsluiting. De volgende zodenbemesters zullen dan ook worden uitgevoerd met sectieafsluiting. Naast de twee nieuwe Kaweco-tanken hebben we ook nog een Vervaet-vijfwieler met Samson-bemester.”

Tekst: Robin Looman

Meer lezen over bemestingsnieuws en trends in het TREKKER mestthema 2022? Abonnees kunnen terecht in de digitale februari-editie van het magazine. Nog geen abonnee, check dan hier jouw mogelijkheden om het blad digitaal en/of in print te lezen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Simpele strooier die bodem ontziet

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Bedrijfszekerheid en lage kosten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Beheer
WP Admin